Διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό – Με εισοδηματικά κριτήρια η 13η σύνταξη

Εάν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις, που τέθηκε από την πλευρά των δανειστών και απεσύρθη το τελευταίο διάστημα, το ύψος της κύριας σύνταξης θα διαμορφωθεί στα 200 με 300 ευρώ σημείωσε ο Γ. Ρωμανιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό και πως είναι ευχάριστο ότι τις τελευταίες μέρες δεν φαίνεται να επιμένουν οι πιστωτές σε κάτι τέτοιο, ωστόσο αποκάλυψε πως πριν λίγες μέρες κατατέθηκε η πρότασή τους και εγγράφως.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια.

Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, διασαφήνισε ότι πρόκειται για νομοθετημένη διάταξη και ότι η τροπολογία που δρομολογεί την κατάργησή της έχει ήδη διαβιβαστεί, αναγνώρισε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή οι επικουρικες “δεν βγαίνουν” λόγω του PSI.

Εάν συνεχιστεί η εφαρμογή της ρήτρας για τις επικουρικές τότε εκτίμησε πως τέσσερις φορές τον χρόνο θα μειώνονται οι συντάξεις αυτές, έως του σημείου που προσδιόρισε χρονικά στα 2 χρόνια και τους 8 μήνες όταν και όπως είπε αυτές θα μηδενιστούν, “υπάρχει δεν υπάρχει ανάπτυξη”.

Ο Κ. Ρωμανιάς σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ανέφερε πως ήδη για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 αυτά τα όρια έχουν διαμορφωθεί στα 67 για πλήρη και στα 62 για μειωμένη.

Αυτό που όπως είπε προτείνει η κυβέρνηση είναι μόνο για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 να ενταχθούν στα ίδια όρια ηλικίας υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα ισχύσει από το 2025 και μετά.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.