ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ

ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ      κου ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗ

 

Την Τρίτη 02-06-2015 ο Αντιπεριφερειάρχης κος Φιλήμονας Ζαννετίδης δέχθηκε την επίσκεψη ομάδας επιχειρηματιών από την Αλβανία, που είναι μέλη της Ένωσης Αρτοζαχαροπλαστών Αλβανίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στο νησί μας από τον επιχειρηματία παραγωγό κο Απόστολο Διμέλη, ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν τοπικά προϊόντα όπως λάδι, αλεύρι, μαρμελάδες από πορτοκάλι κ.λ.π. και ήδη έχουν κλείσει τις απαραίτητες συμφωνίες.

Στο καλωσόρισμα ο Αντιπεριφερειάρχης τους ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για την Περιφέρεια ότι κάποιοι από τους επιχειρηματίες αυτούς, όπως ενημερώθηκε, εργάσθηκαν αρκετά χρόνια στο νησί της Ρόδου και γνωρίζουν «από πρώτο χέρι» τα τοπικά μας προϊόντα, την νοστιμιά τους και την διατροφική τους αξία και έχει ιδιαίτερη διάσταση ότι έρχονται τώρα να αγοράσουν και να προμηθευτούν προϊόντα από το νησί που κάποτε τους φιλοξένησε και τους πρόσφερε εργασία. Επίσης τους ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την προβολή, την ανάδειξη αλλά και την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας στις αγορές τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης δέχθηκε την επίσκεψη του Προέδρου Αρχαγγέλου κου Αργύρη Αργυρού με τον οποίο συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το έργο της εισόδου στον Αρχάγγελο από την πλευρά του Κέντρου Υγείας και ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πορεία του.

Τέλος δέχθηκε την επίσκεψη της επικεφαλούς της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέας κας Ρένας Βελισσαροπούλου με την οποία συζήτησαν λεπτομέρειες των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί (δημοτικό σχολείο, συντήρηση οδικού δικτύου κ.λ.π.) και θέματα Πρωτογενή Τομέα όπως την πορεία του σφαγείου και την εναρμόνιση του σύντομα με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η κα Βελισσαροπούλου δήλωσε ικανοποιημένη με την εξέλιξη των έργων και των θεμάτων αρμοδιότητας της Περιφέρειας στο νησί της Κέας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.