Εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιο Αϊβάζη και του ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς» κ. Δημήτρη Τσοπανάκη είχαν την περασμένη Πέμπτη τα μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 Ειδικότερα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον επικεφαλής του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, σε ό,τι αφορά στις πολιτιστικές δραστηριότητες των συλλόγων του νησιού. Συζητήθηκαν οι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ έγινε ενημέρωση από τον κ. Αϊβάζη για τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που θα τεθούν σε εφαρμογή σύντομα από τον ΔΟΠΑΡ.

 Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσκεψη στον πρόεδρο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο οποίος ανέλυσε τις δυνατότητες που έχει ο συγκεκριμένος φορέας να υποστηρίξει την υλοποίηση προγραμμάτων για ενήλικες σε όλο το νησί και για όλο το φάσμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

 Μάλιστα ο κ. Τσοπανάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία σε προγράμματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αφορούν επαγγέλματα που χάνονται, όπως τα μαθήματα αργαλειού, ενώ εξήγησε ότι στις σκέψεις τους είναι στην φετινή αγροτική έκθεση Κρεμαστής το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» να συμμετέχει με δικό του περίπτερο, στο οποίο θα υπάρχουν προϊόντα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τους συμμετέχοντες στα σχετικά προγράμματα κατάρτισης.

 Παράλληλα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεσμεύτηκε να καταθέσει σύντομα προτάσεις για υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων, ώστε να καλυφθούν γεωγραφικά όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του νησιού, ενώ ο κ. Τσοπανάκης δεσμεύτηκε να παραστεί και σε μια γενική συνέλευση των μελών της Ο.Π.Σ. Ρόδου, για να αναφερθεί αναλυτικότερα στις δυνατότητες που υπάρχουν.

 Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των εθιμοτυπικών επισκέψεων της Ομοσπονδίας, αφού εκτός από τις δύο προαναφερόμενες η πρώτη επίσκεψη ήταν στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Μετά την ολοκλήρωσή των συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ο.Π.Σ. για την ενημέρωση των μελών γύρω από τις συναντήσεις και τα αποτελέσματα αυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.