Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο που διοργάνωσε η Θεατρική Ομάδα Λέρου, το 15ο κατά σειρά από το 2006, με τον σκηνοθέτη κ. Τάκη Τζαμαργιά. Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 18 ώρες συνολικά, τις ημερομηνίες 5-6-7-8 Ιουνίου 2015, στο φιλόξενο και ζεστό θεατράκι της θεατρικής ομάδας Λέρου.

ΛΕΡΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΤο θέμα του σεμιναρίου ήταν «Το αχρονικό παρόν στο έργο του Άντον Τσέχωφ», με μονολόγους από τα έργα «Βυσσινόκηπος», «Τρεις αδελφές» και «Ιβάνωφ» του σπουδαίου συγγραφέα. Η επαφή όλων των συμμετεχόντων με αυτά τα έργα, η γνωριμία με τον Άντον Τσέχωφ μέσα από αυτά ήταν ενδιαφέρουσα. Το πρωταρχικό για τον Τσέχωφ ήταν και είναι, να μην ταπεινώνεις τον ΑΝΘΡΩΠΟ, να σέβεσαι την αλήθεια του. Αυτό γίνεται φανερό σε όλο το έργο που μας άφησε μετά από τόσα χρόνια. Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας και όχι μόνο. Η μεθοδολογία και η προσέγγιση του κάθε ρόλου, οι ασκήσεις για το σώμα και την φωνή, η θεωρία και η πράξη δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα συναρπαστική. Οδήγησαν όλους σε μια αλήθεια, τόσο αναγκαία σήμερα. Οι ανεξάντλητη ενέργεια του Τάκη Τζαμαργιά  ώθησε το σεμινάριο από 18 ώρες που ήταν στην αρχή σε 25 ώρες!

Την τελευταία μέρα, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο Τάκης Τζαμαργιάς μίλησε για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και για το σύνολο των μελών της θεατρικής ομάδας Λέρου. Την ποιότητα, το ήθος, την θεατρική δουλειά που γίνεται στο νησί μας τόσα χρόνια τώρα. Συνεπαρμένος και από τις ομορφιές του νησιού, μας δήλωσε ότι σίγουρα θα ξαναέρθει για διακοπές στο νησί μας,  που επισκεπτόταν για πρώτη φορά με αφορμή το σεμινάριο του. Εμείς από την πλευρά μας κλείσαμε το επόμενο ραντεβού μας μαζί του πάλι για ένα θεατρικό σεμινάριο με διαφορετική θεματολογία αλλά με το ίδιο πάθος και ενέργεια.

Οι φωτογραφίες είναι της κ. Ουρανίας Καραλή

Από την Θεατρική Ομάδα Λέρου

Ιούνιος 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.