Ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού σφαγείου στον Έμπωνα, αλλά και θέματα που αφορούν γενικά την κτηνοτροφία της περιοχής, συζήτησε σήμερα ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας με κτηνοτρόφους και εργαζομένους του σφαγείου, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην περιοχή.

«Οι υποδομές εξάλλου του συγκεκριμένου σφαγείου και ο εκσυγχρονισμός τους ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αποτελούν εξαγγελία της δημοτικής αρχής και βάσει αυτού προχωράμε στη σύνταξη μελέτης για την αναβάθμιση του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης» επισημαίνει ο κ. Πόκκιας.

Αμέσως μετά, ο αντιδήμαρχος συζήτησε εκτενώς με τους κτηνοτρόφους θέματα που τους απασχολούν. Όπως επεσήμαναν στον κ. Πόκκια, έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα στη σφαγή  1500 αμνοεριφίων και όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει επάρκεια στην αγορά του νησιού σε ντόπια αμνοερίφια, τις ημέρες του Πάσχα.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης μετέβη στη Σάλακο όπου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Αγρέλλη σε θέματα αρμοδιότητας του, αλλά και σε ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, όπως η καθαριότητα, το αποχετευτικό και οργανωτικά θέματα.

Συμφωνήθηκε, αμέσως μετά το Πάσχα, να συγκληθεί το Τοπικό Συμβούλιο Σαλάκου, παρουσία κτηνοτρόφων και παραγωγών,  με μοναδικό θέμα  τον σχεδιασμό του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.