ΣΤΗ ΡΟΔΟ:

Άνθρωποι των Γραμμάτων, της Τέχνης, του Πολιτισμού, της Εκκλησίας, παράγοντες του τόπου μας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων,  παραβρέθηκαν στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Γεωργίου Άνω, στο πλαίσιο του Φιλολογικού Μνημοσύνου του Μιχάλη Σκανδαλίδη, με την παρουσία της οικογένειάς του.

«Ήταν ένας μεταξωτός άνθρωπος» τόνισε, αναφερόμενος στο Μιχάλη Σκανδαλίδη, ο Γιάννης Πατέλλης, συγγραφέας της εξαιρετικής έρευνας που αποτύπωσε ο ίδιος στο βιβλίο με τίτλο:

«Η Υγεία στην Κάλυμνο από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι την απελευθέρωση»  και παρουσιάστηκε από Καλύμνιους εκπαιδευτικούς,  τον πρώην Σχολικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Μηνέττο και τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «Αι Μούσαι» Παναγιώτη Γιαμαίο.

Συνδιοργανωτές της πολύ καλά οργανωμένης εκδήλωσης, ήταν, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, το Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι», η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Ρόδου και η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας».

«Το μεγαλείο των ιατρών – λειτουργών, ανθρωπιστών, οι Καλύμνιοι θεματοφύλακες της υγείας που μετά τις σπουδές, αναδείχθηκαν και ξεχώρισαν ανάμεσα σε συναδέλφους τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελεί μέχρι και σήμερα, μέρος της κουλτούρας των Καλυμνίων» εξήρε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος π.δ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, δίνοντας τον λόγο στον Β΄ Αντιπρόεδρο, ιατρό, μαιευτήρα Βασίλειο Μπόλκα, που επίσης χαιρέτησε την εκδήλωση. Παρευρέθηκαν , ο Α΄ Αντιπρόεδρος  Γιώργος Κουκιαϊνης, ο Γεν. Γραμμ. Τάσος Κουντούρης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Νταίζη Καμπούρη, ο Έφορος Ταμείου Νικήτας Μπόλκας και πολλοί Καλύμνιοι,που κατοικούν στη Ρόδο.

Η παρουσίαση ήταν άψογη και κράτησε αμείωτο  το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων,  μέχρι το τέλος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ν.Α. Γιώργου Χατζημάρκου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιπεριφερειάρχης και ιδρυτικό μέλος του δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Γιάννης Φλεβάρης, εκ μέρους του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, η Αντιδήμαρχος  Άννα Ζωάνου, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρία Αγγέλου, οι πρώην βουλευτές  Νίκος Ζωίδης και Κοσμάς Σφυρίου, ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ενώ γραπτό χαιρετισμό, απέστειλαν οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης και  Μάνος Κόνσολας.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ:

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Κουκιαίνης εκπροσώπησε την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» στην παρουσίαση βιβλίου του Προέδρου Δωδεκανησιακών, Παροικιακών  Σωματείων Ρόδου με τίτλο «Αθανασία» στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου «Αι Μούσαι» που πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα με την κοπή πίτας και ενόψει της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Το βιβλίο προλόγισε ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Γιαμαίος και παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Παϊσιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.