Σημαντική δικηγορική επιτυχία σημείωσε το δικηγορικό γραφείο της Κατερίνας Βολονάκη, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω. Με απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, διατάσσει επαναφορά στην ισοριμία εκταμίευσης (!)

Συγκεκριμένα, στις 7 Αυγούστου 2017, δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. 137/2017 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου που αφορά δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου. Το δικαστήριο αποδέχθηκε την αίτηση και διέταξε οι δανειολήπτες να κατβάλλουν τη δόση του δανείου σε Ελβετικό φράγκο με την ισοτιμία που ίσχυε την ημέρα εκταμίευσης των χρημάτων.

Η δικηγόρος Κατερίνα Βολονάκη, που χειρίστηκε την υπόθεση του, είχε καταθέσει αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόοδυ και ασφαλιστικά μέτρα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου. Με την αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα, ζητούσε να γίνεται η καταβολή της δόσης με την ισοτιμία του ευρώ που ίσχυε την περίοδο της εκταμίευσης και όχι με τη σημερινή. Αίτημα το οποίο και έγινε δεκτό από τη Δικαιοσύνη.

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως “εξαφανίζεται” ο 291 Α.Κ, έκανε ειδική μνεία για τις καταχρηστικότητες – την έλλειψη Διαφάνειας – Πράξη Διοικητή Τράπεζα της Ελλάδος κτλ και δέχθηκε την αγωγή διατάζοντας την επαναφορά ισοτιμίας εκταμίευσης.

Εν κατακλείδι, με την υπ’ αρίθμ. 135/2017 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, έγινε δεκτή η αγωγή και διατάχθηκε η αποπληρωμή του δανείου βάσει της ισοτιμίας euro – ελβετικού φράγκου που ίσχυε κατά το χρόνο που υπεγράφη η σύμβαση.

Δείτε την απόφαση εδώ: http://www.daneia-chf.gr/files/daneia-chf/articles/GNOMODOTISEIS%20SYLLOGIKON%20AGOGON/135-2017%20P.P.R.pdf

Η δικηγόρος Κατερίνα Βολονάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.