ΚΑΦΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ – SCIENCE CAFÉ

Κυριακη 28 Ιουνιου 2015 (20.00-22.00)

PosterΤο Καφέ Επιστήμης (Science Café) στη Ρόδο ανοίγει και πάλι την αυλαία του την Κυριακή 28 Ιουνίου, στο καφέ La Terrazza (Αυστραλίας 12). Καθώς μπήκε το καλοκαίρι, αλλάξαμε την ώρα έναρξης στις 20:00.

Τα Καφέ Επιστήμης είναι ένας διεθνής θεσμός και αφορά άτυπες συναντήσεις σε «χαλαρό» περιβάλλον, όπως καφενεία ή pubs, ανοικτές σε όλους. Το κοινό συνομιλεί με έναν επιστήμονα ή ειδικό για κάποιο επίκαιρο θέμα, χωρίς από καθ’ έδρας ομιλίες διδακτικού χαρακτήρα.

Το Καφέ Επιστήμης διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Ρόδο και ήδη αποτελεί μέλος του διεθνούς δικτύου sciencecafes.org. H συνάντηση της Κυριακής 28 Ιουνίου  θα έχει θέμα:

«Σκοτεινή Ενέργεια και Σκοτεινή Ύλη στο Σύμπαν»

Στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Cosmology and the Quantum Vacuum (Κοσμολογία και Κβαντικό Κενό) που διοργανώνεται στη Ρόδο στις 19-25 Ιουνίου, το επόμενο Καφέ Επιστήμης θα πραγματευθεί θέματα κοσμολογικής σημασίας και ειδικότερα τα αναπάντητα ερωτήματα για την ύπαρξη και τη συμπεριφορά της σκοτεινής ενέργειας και της σκοτεινής ύλης που αποτελούν το μεγαλύτερο, αόρατο μέρος του Σύμπαντος. Το συνέδριο θα αφορά πολλά θέματα της μοντέρνας θεωρητικής κοσμολογίας και θα προσελκύσει στη Ρόδο μερικούς από τους σημαντικότερους επιστήμονες παγκοσμίως. Το Καφέ Επιστήμης θα προσεγγίσει τα θέματα με κατανοητό τρόπο για ανθρώπους κάθε ηλικίας,  με σκοπό να συζητήσουμε όλοι μαζί τις απορίες μας και τις πιθανές απαντήσεις.

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 20.00 με μια παρουσίαση από τον Βααίλη Οικονόμου Διδάκτορα Κοσμολογίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, την οποία θα συντονίσει η Ελένη Χατζηχρήστου (Αστροφυσικός).

Η είσοδος στο Καφέ Επιστήμης είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας. Αρκεί η καλή διάθεση για ένα ευχάριστο Κυριακάτικο απόγευμα.

Πληροφορίες: elthchatz@gmail.com, 6972235681

FINAL PROGRAM 1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.