ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Δρομολογείται πλοίο της Κω, για την Τήλο – ΣΟΚ: Η Τhomas Cook ακύρωσε όλες τις κρατήσεις της, για την Τήλο!

ΣΟΚ: Η Τhomas Cook ακύρωσε όλες τις κρατήσεις της, για την Τήλο!

 

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι τοπικές αρχές, αλλά και οι κάτοικοι στο ακριτικό νησί της Τήλου, αφού εξαιτίας της ακτοπλοϊκής απομόνωσης στην οποία έχει περιέλθει το νησί, η Thomas Cook προχώρησε στην ακύρωση του συνόλου των κρατήσεων που είχε προγραμματίσει για το νησί, ενώ δεν υπογράφει και το συμβόλαιο για το επόμενο έτος.

ΤΗΛΟΣΗ ακριτική Τήλος, που εκφράζει κραυγή αγωνίας προς το Αθηνοκεντρικό κράτος, έχασε περί τις 80.000 διανυκτερεύσεις, μέσα σε μία νύχτα και οδηγείται σε οικονομική εξαθλίωση. Το δρομολόγιο Ρόδος – Τήλος, Τήλος – Ρόδος, που εκτελούσε το Sea Star, δεν εκτελείται πλέον, λόγω απαγορευτικών προϋποθέσεων που τίθενται από τα όσα περιλαμβάνονται σχετικά στα επιδοτούμενα δρομολόγια, ενώ ακόμη τρία τουριστικά πρακτορεία που εξυπηρετούν το νησί, είναι έτοιμα να το εγκαταλείψουν…!

«Έχουμε προβεί σε σωρεία κινήσεων, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, αλλά μάταια», δηλώνει στο Black Monday, η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά, φανερά απογοητευμένη με τα όσα τραγικά διαδραματίζονται.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΜΑ ΤΗΛΟΣΤα όσα σχετικά εμφανίζονται ως προϋποθέσεις για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, έχουν θέσει εκτός διαδικασίας το πλοίο Sea Star που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε το νησί. Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι για να συμμετάσχει το πλοίο στο διαγωνισμό των επιδοτήσεων θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, δηλαδή να αγοραστεί άλλο, ενώ ένα ολόκληρο νησί, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική ασφυξία.

Το νησί μέχρι σήμερα εξυπηρετείται με δύο δρομολόγια ενδωδεκανησιακά από την εταιρία Dodekanisos Seaways και με ακόμη δύο την εβδομάδα από την Blue Star, ώστε να συνδέεται με την Αθήνα. Ωστόσο, οι ώρες και οι μέρες που εκτελούνται αυτά φέρεται να μην εξυπηρετούν τους τουριστικούς πράκτορες.

Σύμφωνα με τις νεότερες και αποκλειστικές πληροφορίες του Black Monday, το αρμόδιο Υπουργείο αναμένεται να δρομολογήσει από την ερχόμενη Κυριακή πλοίο από την Κω, μάλλον το Καπετάν Δημήτρης, ώστε να εκτελεί το απαραίτητο δρομολόγιο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Thomas Cook, φέρεται να ξεκινάει εκ νέου τις κρατήσεις για το νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.