ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΓΕΛΛΟΣ: Ο Γ. Χατζημάρκος είναι ο νέος πολιτικός ηγέτης

Σε μία συνέντευξη, η οποία είναι βέβαιο πως θα ταράξει τα πολιτικά και κομματικά νερά και θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, το κορυφαίο τοπικό στέλεχος Σταμάτης Μαργέλλος, μιλά για την κεντρική πολιτική σκηνή, τα κομματικά στελέχη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο και τον Απόλλων Απολλώνων.

Συνέντευξη στην Άννα Σαρρή

anasanews@yahoo.gr


-Πως συνδυάζονται ποδόσφαιρο και πολιτική;

«κα Σαρρή, όσο παράδοξο και εάν σας φαίνεται, αυτά τα δύο είναι άρρηκτα συνυφασμένα. Σε αυτή τη χώρα από την πορεία του ποδοσφαίρου μπορεί κάποιος να εκτιμήσει και την πολιτική πορεία και το αντίστροφο. Αυτά τα δύο είναι απόλυτα συνδεδεμένα. Οι άνθρωποι που επιλέγουμε για να υπηρετήσουν το κράτος, φανερώνουν ποιοι είμαστε, όπως και το ποιοι είμαστε αποκαλύπτει ποιους επιλέγουμε. Προσωπικά έχω αδυναμία σε αυτά τα δύο, στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική».

-Πως θα αυτοχαρακτηριζόσασταν ποδοσφαιρικά και πολιτικά;

«Μία φαινομενικά δύσκολη, αλλά στην ουσία εύκολη ερώτηση για μένα που ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι και τι θέλω. Θα σας την απαντήσω λοιπόν, μόνο με δύο φράσεις φανατικός αντιδεξιός και φανατικός αντιολυμπιακός. Βέβαια, οφείλω να επισημάνω πως ακόμη και ο χώρος που ανήκω, απαρτίζεται από πολλούς οι οποίοι αναπτύσσουν δεξιές και φασιστικές συμπεριφορές. Το τι ψηφίσουμε δεν αποδεικνύει απαραίτητα το τι είμαστε. Αυτό που αποκαλύπτει τη ζωή μας, είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να τη ζούμε και αυτό ισχύει για όλους».

-Μίας και αυτοχαρακτηριστήκατε αντιολυμπιακός, να μιλήσουμε λίγο για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το ποδόσφαιρο. Πως κρίνετε τη λειτουργία της Ε.Π.Σ.Δ. και την πορεία του προέδρου της;

«Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να λέω μόνο αλήθειες και να μιλώ ξεκάθαρα, οφείλω να ομολογήσω πως ο σημερινός πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Δ. Παναγιώτης Διακοφώτης, είναι ο μοναδικός που ενδιαφέρεται για τις ομάδες της Δωδεκανήσου. Μάλιστα, στα μόλις τέσσερα χρόνια της θητείας του, τοποθέτησε ως χορηγό την εταιρία Blue Star Ferries και εξασφάλισε 50% έκπτωση στις μετακινήσεις των ομάδων της Ένωσης. Κάθε χρόνο διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά με κλήρωση αυτοκινήτου και τα έσοδα τα διαθέτει στις ομάδες. Έφτιαξε νέο Ενωσιακό γήπεδο «Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου» στο Τσαΐρι και με τη συνδρομή του βελτιώθηκε το γήπεδο της Καρπάθου με την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα και της Θολού, ενώ αλλάζει και ο τάπητας στο Ενωσιακό στο Κορακόνερο, στα Αφάντου και στον Έμπωνα. Στο Κορακόνερο μάλιστα, θα τοποθετηθεί τάπητας υψηλής πιστοποίησης (uefa pro). Παράλληλα, δημιουργεί νέο γήπεδο στον Αρχάγγελο, ενώ επί θητείας του ο Τάσος Σιδηρόπουλος αναδείχθηκε επιτηρητής ευρωπαϊκής διαιτησίας και πολλά ακόμη.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά μόνο λίγα δεν είναι. Ο Παναγιώτης Διακοφώτης, ξεκίνησε ποδοσφαιρικά από το μηδέν και κατάφερε να είναι κορυφαίος παράγοντας του ποδοσφαίρου σε Δωδεκανησιακό και πανελλήνιο επίπεδο.

Σε ότι αφορά τους προγενέστερους ανθρώπους της Ε.Π.Σ.Δ., θα ήθελα να ζητήσω και δημοσίως σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν όπως οι Τάσος Ψυλλάκης και Γιώργος Νικολουδάκης, να βρεθούν δίπλα στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Δ. και να στηρίξουν τη δράση του, μιας και αυτοί οι άνθρωποι είναι λάτρεις του αθλήματος. Εξαιτίας αυτού μάλιστα θα μπορούσα να ξεχάσω πως είναι … φανατικοί ολυμπιακοί!

Και κάτι ακόμη. Θα πρέπει να πούμε ότι ο επόμενος πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Δ. θα είναι ο Ιώαννης Μικρόπουλος, ο οποίος έχει αυτή τη δυνατότητα».

-Λάτρης του προέδρου της Ε.Π.Σ.Δ. λοιπόν. Αλλά έχετε και εσείς τον τίτλο του προέδρου στον Απόλλων Απολλώνων. Εκεί πως είναι τα πράγματα;

«Με τους συνεργάτες μου παρέλαβα μία ομάδα που στην κυριολεξία δεν είχε τίποτε πια. Την τελευταία 15ετία δεν ασχοληθήκαμε, ούτε με την ομάδα, ούτε με τις υποδομές της, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και σήμερα το πληρώνουμε.

Στόχος μας, είναι να φτιάξουμε πρώτα απ’ όλα οργανωτικά την ομάδα και το 90% των παικτών μας να είναι από τ’ Απόλλωνα. Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, καταφέραμε να κατεβάσουμε ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Δ. Ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς να κατεβάσουμε συγχρόνως τρεις ομάδες, ανδρών, παίδων και προπαιδικό και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους Θωμά Δάσιο, Νίκο Πλάτση και Δέσποινα Χατζηνικολάου. Αυτό που θέλουμε τώρα, είναι να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου των Απολλώνων και σιγά – σιγά να φέρουμε κοντά μας εκείνους τους παράγοντες που πρέπει, ώστε να φτιάξουμε το μεγάλο ΑΠΟΛΛΩΝ, όπως τον ονειρευόμαστε.

Για πρώτη φορά μάλιστα, έπειτα από τριάντα χρόνια, έχουμε γραφεία με τη συνδρομή της κοινότητας, τα οποία και φτιάχνουμε.

Με αφορμή δε την ερώτησή σας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους κ.κ. Χρήστο Ευστρατίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Στέφανο Κυριαζή από το Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για τη στήριξη προς την ομάδα μας, αλλά και όσους μας βοηθούν».

-Ας περάσουμε τώρα στην πολιτική. Σε τι ακριβώς πιστεύει ο Σταμάτης Μαργέλλος;

«Της μητέρας μου το σόι ήταν ανάμεσα σε βασιλικούς, χουντικούς και δεξιούς. Αυτά τα τρία συνδυάζονταν. Του πατέρα μου ήταν κεντρώοι. Ζιγδηκοί. Φυσικά ακολούθησα τον πατέρα. Δυστυχώς, ο κόσμος ξέχασε τι περνούσαν οι γονείς μας από τους χουντικούς. Διώξαμε τους βάρβαρους και ήρθαν οι Ούννοι.

Για παράδειγμα, βάσει των όσων αποδείχθηκαν στο 90% οι σύντροφοί μου, έβλεπαν μόνο την πάρτη τους. Στην πλειοψηφία τους βολεύτηκαν χρησιμοποιώντας το όνομα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και σα να μην έφθανε αυτό, την κρίσιμη ώρα, τον απαρνήθηκαν κιόλας. Άλλα έλεγε ο Ανδρέας, άλλα καταλάβαιναν και άλλα έπρατταν οι ίδιοι.

Δεν συζητώ για το περιβόητο ΑΣΕΠ. Εάν δεν ήθελαν να σε εξυπηρετήσουν έλεγαν ΑΣΕΠ. Βρε τους έλεγες πολύτεκνοι, πέντε παιδιά, φτωχοί, βάλτε ένα στο δημόσιο και σου απαντούσαν ΑΣΕΠ. Ξαφνικά έβλεπες οικογένειες πράσινοι/γαλάζιοι και είχαν δύο και τρία άτομα στο δημόσιο. Τώρα πως γινόταν αυτό μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν;

Να μη ξεχνάμε άλλωστε πως επί ΠΑΣΟΚ βολεύτηκαν και πάρα πολύ δεξιοί. Μπορείτε να το δείτε σε κάθε γειτονία, σε κάθε μικρή ή μεγάλη κοινωνία ποιοι δουλεύουν στο δημόσιο και τι είναι. Τους κάναμε τους περισσότερους ανθρώπους και προέκυψαν και αγνώμονες. Νομίζουν πως έχουν αυτή τη δύναμη.

Στο ΠΑΣΟΚ μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήταν ένας πολιτικός που έβλεπε 100 χρόνια μπροστά, αναμορφωτής της Ελλάδας – ο κόσμος έφαγε ψωμί από εκείνον και όσοι τον κατηγορούν είναι αχάριστοι – μπήκαν οι γνωστοί εκσυγχρονιστές με αρχηγό τον περιβόητο Σημίτη, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που κατηγορούσαν τον Ανδρέα και τα διέλυσαν όλα. Διέλυσαν το κόμμα και συγχρόνως διέλυσαν και το κράτος. Το χειρότερο όλων είναι ότι ο Σημίτης έκανε από μόνος του πρόεδρο του κόμματος τον Γιωργάκη και πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, η 5ετία του οποίου είναι γνωστή και μη εξαιρετέα. Μόνο ότι επί πρωθυπουργίας του ο Υπουργός Μεταφορών και ξάδελφός του Μιχάλης Λιάπης, κυκλοφορούσε με πλαστική πινακίδα καταλαβαίνετε πολλά…. Απ’ αυτό μπορείτε να αντιληφθείτε τι έχει συμβεί σε όλη την Ελλάδα. Μήπως θέλετε να θυμηθούμε τι έγινε εδώ τοπικά με τους δημοτικούς αστυνόμους που το 99% ήταν παράνομοι;

Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε για να στηρίζει το μεσαίο και το φτωχό κόσμο και τον κατάντησαν να είναι κόμμα των πλουσίων και γι’ αυτό και τιμωρήθηκε. Στο τέλος, αποφάσισαν λαθεμένα να αλλάξουν την επωνυμία της παράταξης, για να γλιτώσουν τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Από τις τελευταίες κομματικές εκλογές δε, για την ανάδειξη του νέου προέδρου, μπορείτε να διαπιστώσετε τι έγινε σε τοπικό επίπεδο και να αντιληφθείτε τι αντίστοιχα συνέβη σε όλη την Ελλάδα. Ήρθε ένας νέος άνθρωπος που προσπαθεί να φέρει ξανά τον ήλιο κα βρίσκει απέναντί του τους βολεμένους καρεκλοκενταύρους. Θα πρέπει να γνωρίζουν καλά όμως, ότι σύντομα η Φώφη θα αποχωρήσει και όλοι αυτοί θα πρέπει να φύγουν μαζί της. Είναι άλλωστε ένας από τους όρους που έχουμε θέσει στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ουδείς απ’ αυτούς θα είναι στο νέο ΠΑΣΟΚ».

– κε Μαργέλλο σε ότι αφορά στην εκλογή του νέου προέδρου, σας είδαμε να ηγείστε μίας ιστορικής προσπάθειας απέναντι στο σύστημα. Ποιοι στήριξαν αυτή σας την πρωτοβουλία;

«Θα ήθελα αναφορικά με την προσπάθεια της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, να ευχαριστήσω θερμά τον Δημήτρη Ζαννετούλη που ήταν και αυτός που με ξεσήκωσε να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική, παρότι δεν ήθελα ούτε να τους βλέπω πια.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Λευτέρη Χανδακάρη, Νίκο Κυπραίο, Ιδομενέα Κολεντζάκη, Παναγιώτη Μπουλιέρη, Τσαμπίκο Ψαρά, Τάκη Καλοπήτα και φυσικά τον Βάϊο Καλοπήτα τη ψυχή της ομάδας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Παπανικόλα, ο οποίος απέδειξε ότι μπορεί και έχει τη δυνατότητα να είναι διαχρονικός, αλλά και την εκλεκτή γυναίκα της παρέας μας, την Λίτσα Πανηγυράκη από την Κω, η οποία είναι πολλά υποσχόμενη. Δεν θα ήθελα να παραλείψω όμως, να ευχαριστήσω τον Νίκο Ράπτη και τον Κώστα Μουτσάκη».

-Τι πιστεύετε ότι σημαίνει η επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα;

«κα Σαρρή, με την εκλογή της Φώφης είναι βέβαιο πως Τσίπρας και Μητσοτάκης θα πανηγύριζαν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας μεταμορφωμένος διάβολος, ένας πανέξυπνος πολιτικός, που αρχηγούς σαν αυτούς που υπάρχουν σήμερα στη Βουλή και εκπροσωπούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους έχει για … λουκουμάκια!».

-Για το τοπικό ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, τι λέτε;

«Τη λαϊκή ρήση τρία πουλάκια κάθονταν τη γνωρίζετε; Αυτό ακριβώς. Όμως, οφείλω να ξεχωρίσω τη μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά του Τιμόθεου Παρασκευά στο ΠΑΣΟΚ, που εκτός από τις ατελείωτες ώρες που προσέφερε στο κίνημα, σπατάλησε πάρα πολλά χρήματα από την τσέπη του και αντί ορισμένοι να τον ευχαριστούν, τον κριτικάρουν και από πάνω.

Κορυφαία προσωπικότητα για το τοπικό ΠΑΣΟΚ ο Ιωάννης Παρασκευάς, η μεγαλύτερη στην ιστορία του τόπου μαζί με τον αείμνηστο Ιωάννη Ζίγδη. Δυστυχώς όμως, οι εκσυγχρονιστές, δεν ήθελαν ούτε και αυτόν. Προτίμησαν να τον καρατομήσουν για να φύγει από την εξουσία. Σημαντική και η παρουσία του Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος ήταν και αυτός μέγας πολιτικός, αλλά τον έφαγε ο περίγυρός του.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσω τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ  Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος είναι μία φυσιογνωμία πανελλαδικά αναγνωρισμένη  και αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού χώρου και είναι τιμή μας που τον έχουμε».

-Περιφέρεια και Δήμος Ρόδου. Εκεί πως τα βλέπετε τα πράγματα;

«Εμείς οι Ροδίτες ποτέ δε στηρίξαμε δικούς μας ανθρώπους από όλα τα κόμματα. Ακόμη και τα μικρά κόμματα είχαν αρχηγούς μη Ροδίτες. Το ΠΑΣΟΚ, είχε την τύχη να έχει ισχυρές προσωπικότητες στα Δωδεκάνησα, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε. Αναδείξαμε τον Σκανδαλίδη, τον Μαχαιρίδη, τον Νικητιάδη και πολλούς ακόμη που δεν έδωσαν σχεδόν τίποτα στον τόπο.

Σε ότι αφορά στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν είχε ηγέτες. Σκεφτείτε ότι ο καλύτερός τους ήταν ο Παυλίδης και από εκεί βγάλτε συμπεράσματα.

Αυτή τη στιγμή ο μόνος εκλεγμένος που αξίζει από τη Νέα Δημοκρατία και την κράτησε στα Δωδεκάνησα, είναι ο Γιώργος Χατζημάρκος και αποδεικνύει ότι πάνω απ’ όλα αγαπά τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Τρανή απόδειξη η άτυπη μεταφορά της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο (τα ακούτε κε Σφυρίου; Εσείς την πήρατε την έδρα στη Σύρο). Μάλιστα, είναι τόσο δυναμικός, που είναι ικανός να εκλέξει εκείνος στις επόμενες εκλογές τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τον επόμενο δήμαρχο Ρόδου, που μπορεί να είναι ακόμη και ο ίδιος.

Εν δυνάμει πολλά υποσχόμενο στέλεχος από την τοπική Νέα Δημοκρατία που ξεχωρίζει είναι και ο Στέφανος Δράκος, που παρότι δεν είναι στην εξουσία είναι ο μόνος από την τοπική Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται παντού. Όλοι οι άλλοι που είναι;

Για το Δήμο Ρόδου ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι είναι ο Γιάννης Παρασκευάς. Εκείνος  ξέρει καλά τα προβλήματα του τόπου και  αυτή είναι η μοναδική αλήθεια, την οποία πρέπει να παραδεχθούν ακόμη και κάποιοι που μπορεί να στεναχωρηθούν.

Υ.Γ.: Όλα στη ζωή εδώ πληρώνονται. Ο νοών νοείτω…».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.