Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος επισκέφθηκε την Ευρωπαική Έκθεση Διαστήματος ( European Space Expo) που πραγματοποιείται στην Αθήνα ( Μάρτιος –  Απρίλιος 2015) σε ειδικά διαμορφωμένο θόλο στην Πλατεία Συντάγματος.

Η Έκθεση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη και τις εφαρμογές των ευρωπαϊκών διαστημικών προγραμμάτων στην καθημερινή τους ζωή.

Στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος  επιχειρήσεις , ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς , και αναδεικνύουν έργα και εφαρμογές διαστημικής τεχνολογίας που ήδη υλοποιούνται και λειτουργούν στην Ελλάδα , δημιουργώντας σημαντικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ο ι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία, μέσω μιας διαδραστικής εμπειρίας, να γνωρίσουν από κοντά το ευρύ φάσμα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, καθώς και να παρακολουθήσουν σχετικές παρουσιάσεις από ειδικούς ,και να ενημερωθούν για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από τα ελεύθερα και ανοικτά δεδομένα και από τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα

Ο Χ. Κόκκινος συνομίλησε με συμμετέχοντες στην έκθεση και τόνισε ότι :’’ Η Διαστημική Έρευνα και η καθιέρωση μιας Ευρωπαικής Διαστημικής Πολιτικής, είναι για την Ελλάδα πολύτιμη, ειδικά σήμερα που απαιτείται η καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας στους νέους ανθρώπους και η υποστήριξη της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στην πατρίδα μας, για ένα λαμπρότερο μέλλον για τους Έλληνες επιστήμονες , που δυστυχώς όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν  την χώρα για αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό . Ζούμε στον αιώνα του ΄΄ Ηλεκτρονικού Διαφωτισμού΄΄ που χαρακτηρίζεται από την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας. Αποτελεί μονόδρομο η επένδυση στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες’’

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.