Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ .

ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ .

-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ε-partnetariat

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- Ενεργειακή Α.Ε. ,κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανακοινώνει οτι σήμερα 10.8.2015 διοργανώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα  «Ημέρα Καριέρας» στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Στήριξη Ανέργων και Αγροτών για την Προώθηση στην Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στα Δωδεκάνησα».

Στην Ημερίδα την οποία παρεβρέθηκαν άνεργοι και επιχειρηματίες του νησιού της Ρόδου, παρουσιάστηκε η πλατφόρμα τύπου Ε-partnetariat, ένα νέο εργαλείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, που σχεδιάστηκε για την ανάπτυξη ενός δικτύου δύο χιλιάδων (2000)  επιχειρήσεων και ανέργων, η οποία θα φέρνει σε επαφή τους επωφελούμενους με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δωδεκανησιακό Δίκτυο Στήριξης της Εργασίας» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Στήριξη ανέργων και αγροτών για την προώθηση στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στα Δωδεκάνησα», η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 9 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στον χαιρετισμό του επισήμανε τα εξής : «η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου αξιοποιώντας τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που συμμετέχει , αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία παρεμβαίνει ουσιαστικά και δυναμικά στην αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας . Η νέα πλατφόρμα Ε-partnetariat δίνει τη δυνατότητα  σε επιχειρήσεις και ανέργους να συνεργαστούν και σε αυτήν την κρίσιμη για τον τόπο συγκυρία βοηθά τους  ανέργους να αναζητήσουν με επιτυχία  θέσεις εργασίας.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ,  είναι εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , που είχε κερδοφόρα  οικονομική χρήση το 2014 , ολοκλήρωσε και ολοκληρώνει με επιτυχία τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2014 και με τις κινήσεις του Προέδρου του ΔΣ και των μελών του ΔΣ  διεκδικεί με αξιώσεις και διαφάνεια  νέα προγράμματα και την εισροή νέων οικονομικών πόρων για τα νησιά μας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.