Θέμα: Σημαντικά συμπεράσματα για το μεταναστευτικό στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Με κύριο συμπέρασμα ότι το μεταναστευτικό αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, αφορά το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο τις χώρες της Μεσογείου και μόνο με πρωτοβουλίες και μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί επέστρεψε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός από την 11η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, με το επίκαιρο και σημαντικό για τη Χώρα μας θέμα «Μετανάστευση, Άσυλο και Ανθρώπινα Δικαιώματα στην περιοχή της Μεσογείου».

Ο κ. Καματερός συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής Οικονομικών, Ανθρωπισμού και Εκπαίδευσης, ως μέλος της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας διαπιστώθηκε η υποβαθμισμένη Ελληνική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο, εξέλιξη που επιβάλλει την αναβάθμιση της παρουσίας της χώρας μας, όπως δεσμεύτηκε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γεγονός παραμένει ότι, παρά το συμβουλευτικό χαρακτήρα του θεσμού, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης για την προώθηση ζητημάτων της χώρας μας.

Η Συνέλευση συμβάλλει στην ενίσχυση του έργου της Ένωσης για τη Μεσόγειο, προωθώντας το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε βουλευτές, ενισχύει τη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες και με τα ψηφίσματα και τις συστάσεις της εστιάζει στους στόχους της Ευρω-μεσογειακής Εταιρικής Σχέσης και στα συναφή πεδία συνεργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.