Πρωτιά κατέγραψε η φωτογραφική ομάδα της Ρόδου PhotOrion Photography Rhodes, με τη φωτογραφία της Ρόδου να ισοβαθμίζει στην κορυφή με μια φωτογραφία της Καστοριάς.Το Photo Sunday, διοργανώνεται μια φορά το μήνα μεταξύ ερασιτεχνικών φωτογραφικών ομάδων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν μεσα σε 12 ώρες το θέμα που τους δίνεται την ίδια μέρα το πρωί. Στη συνέχεια με ψηφοφορία μεταξύ των συμμετεχόντων αναδεικνύεται η νικήτρια φωτογραφία.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Photo Sunday για το 2015 που διεξήχθη την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 22:00, παράλληλα σε 9 πόλεις της χώρας μας και συνδιοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Ομάδα fplus, τη Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, τη Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion, τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως», τη Φωτογραφική ομάδα Φωτογραφιστές, τη Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς, τη Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας Φωτοκύτταρο και τη Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Πρέβεζας. Το θέμα του 11ου Photo Sunday για το 2015 είχε τίτλο: «το συναίσθημα της χαράς» και δόθηκε από την Αλεξάνδρα Κατσαρού, μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Ρόδου PhotOrion.

Το συναίσθημα είναι μια σύνθετη υποκειμενική συνειδητή εμπειρία: ο συνδυασμός νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων και βιολογικών αντιδράσεων του σώματος. Είναι αυτό που ένας άνθρωπος «αισθάνεται», όχι ως απλή αίσθηση αλλά ως κάτι βαθύ, εσωτερικό, που επιδρά στο σώμα (πχ καρδιακός ρυθμός) και την «ψυχή» του και σχεδόν πάντα εκφράζεται (στο πρόσωπο, στη φωνή, στη στάση του σώματος) και είναι παρατηρήσιμο από τους άλλους. Κοίταξε τα δέντρα και τα πουλιά, κοίταξε τα σύννεφα και τα αστέρια… κι αν έχεις μάτια, θα δεις πως όλη η πλάση είναι ευτυχισμένη. Τα πάντα είναι χαρούμενα. Τα δέντρα είναι ευτυχισμένα χωρίς λόγο. Δε θα γίνουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί, ούτε θα πλουτίσουν, ούτε θα αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό. Κοίταξε τα λουλούδια – χωρίς λόγο.

Είναι απίστευτο πόσο χαρούμενα είναι τα λουλούδια ~ Όσσο (Bhagwan Shree Rajneesh) – Ινδός φιλόσοφος~

Αποτελέσματα Κοινού
Τις περισσότερες ψήφους στο 11ο Photo Sunday για το 2015 συγκέντρωσαν τελικά 2 φωτογραφίες που πήραν τον ίδιο αριθμό ψήφων και ανήκουν στους:
Μαριάννα Κωτούλα (Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς)
Ιωάννα Τσακιράκη (Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion)


Φωτογραφία: Μαριάννα Κωτούλα (Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς)


Φωτογραφία: Ιωάννα Τσακιράκη (Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion)

Αποτελέσματα κριτικής επιτροπής
Η φωτογραφία που επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή της Φωτογραφικής Ομάδας Ρόδου, ανήκει στον Γιάννη Τέα (Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων)

Φωτογραφία: Γιάννης Τέας (Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων)

Το επόμενο Photo Sunday θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

Πηγή: http://fmag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.