Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, πραγματοποίησε στο νησί της Κω, σειρά συναντήσεων για θέματα της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων καθώς και του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Στην Κω ξεκίνησε ήδη η θερινή τουριστική περίοδος και κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, μπαίνουν στους ρυθμούς ζωής που επιβάλλει η έναρξη της. Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη χρονική περίοδο στη χώρα μας είναι γνωστά και αφορούν την κρίσιμη δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση καθώς και τα κύματα προσφύγων και παρανόμως εισερχόμενων μεταναστών που επιχειρούν μέσω των Ελληνικών νησιών και της πατρίδας μας, να περάσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα θέματα αυτά κυριαρχούν στις συζητήσεις των πολιτών, όπως είναι εύλογο αλλά οι ανάγκες της καθημερινότητας, η απαιτούμενη προετοιμασία των τουριστικών, εμπορικών, παραγωγικών και κάθε μορφής επιχειρήσεων και οι δράσεις της Περιφερειακής Αρχής δεν σταματούν.

Βασικότατος τομέας είναι η ενεργειακή επάρκεια, η καλή λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, της ΔΕΗ, και συνολικά των ηλεκτροπαραγωγών μονάδων, καθώς η κατανάλωση αυξάνεται κατακόρυφα κατά την τουριστική περίοδο και οι αντοχές του δικτύου δοκιμάζονται στο έπακρο. Είναι γνωστό ότι η υποστελέχωση έχει πλήξει πέραν όλων των Υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τη λειτουργία ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, γι’ αυτό στελέχη και εργαζόμενοι αναγκάζονται να υπερβάλλουν πολλές φορές το ωράριο και τις δυνάμεις τους. Ο κ. Φλεβάρης είχε συνομιλία με τον Διευθυντή του εργοστασίου της ΔΕΗ κ. Παναγιώτη Γιαννίκο, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του εργοστασίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ενεργειακά το νησί της Κω θα έχει πλήρη επάρκεια, πέραν των όποιων εκτάκτων περιστατικών που θα αντιμετωπίζονται άμεσα και δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τους χαιρετισμούς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για κάθε θέμα που αφορά την παραγωγή ενέργειας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή και οργανωμένη εικόνα που παρουσιάζουν οι χώροι του εργοστασίου. Επίσης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη της Κω, όπου προΐσταται ο κ. Χρήστος Κυρίτσης και συνομίλησε με εργαζομένους και στελέχη. Εξέφρασε την άποψη ότι ενδείκνυται να ενισχυθεί το προσωπικό από την εταιρεία για να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο των καταμετρήσεων.

Στη συνέχεια συνάντησε τον Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση και συνομίλησαν για τα θέματα που αφορούν το νησί. Μετέπειτα μετέβη στο Επαρχείο όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό, για την «ατζέντα» της Περιφέρειας στην Κω, όπως ο ηλεκτροφωτισμός του επαρχιακού δικτύου. Τέλος μαζί με τον Έπαρχο, συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Χαματζόγλου και με πολίτες της Κω οι οποίοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη και την ικανοποίησή τους για τον δυναμισμό, την διεκδικητικότητα και την εν γένει δραστηριότητα της Περιφερειακής Αρχής που έχει δείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται για το καλό των νησιών.

U

U

U

U

U

U

2015-04-28 16.32.44

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.