Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος περιόδευσε στο νησί της Κω στις 14 και 15/6/2015.

Κατά την παρουσία του στο νησί είχε σύσκεψη στο Επαρχείο Κω με  τον Έπαρχο κ. Γ. Χαλκιδιό παρουσία των Περιφερειακών Συμβούλων Ν. Τσακίρη, Ε. Νάκη, Δ. Χαματζόγλου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση, συνομίλησε με επιχειρηματίες του νησιού και πολίτες για το μεγάλο πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης.

Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Κω αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα:

  • ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να ενισχυθεί το στελεχιακό δυναμικό της αστυνομίας και του λιμενικού και τη φύλαξη των συνόρων για την αποτροπή του φαινομένου. Την ώρα που το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης «φουντώνει» και η αυτοδιοίκηση βοηθά με όλες τις δυνάμεις της (οι οποίες εξαντλούνται) η κυβέρνηση στέλνει στελέχη της στη Κω χωρίς να λαμβάνει –όπως οφείλει- αποφάσεις και μεταθέτει την λύση του προβλήματος στις τοπικές κοινωνίες!!! Απαιτούνται αποφάσεις που θα μεταφέρουν άμεσα τους μετανάστες από τη Κω, θα επισπεύδονται οι διαδικασίες και επιβάλλεται η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Δήμος) ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις έκτακτες υποχρεώσεις που προκύπτουν. Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί  και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι θετικό που ο Έλληνας Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλος στη πρόσφατη παρουσία του στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) ανακοίνωσε την ενίσχυση των δυνάμεων της FRONTEX και αναμένεται χρηματοδότηση της Ε.Ε. στις χώρες που βιώνουν το ζήτημα. Τέλος η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών στο νησί και η άναρχη εικόνα του δεν βοηθά στην τουριστική εικόνα της περιοχής.
  • ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ: Είναι «εχθρική ενέργεια» κατά των νησιωτών μας η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Κυβέρνηση και πιστωτές να σταματήσουν να συζητούν κάτι τέτοιο γιατί η κατάργησή τους θα σημάνει τη δημιουργία κύματος ακρίβειας στην περιοχή μας, θα επιφέρει πλήγμα στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα.
  • ΠΑΜ-ΠΣΕΑ: Λάθος η απόφαση του ΥΠΕΣ να μην αποδεχθεί εθελοντές και έμπειρους συνταξιούχους στρατιωτικούς και να επιφορτίζει τα επιβαρυμένα στελέχη της υποστελεχωμένης ΠΝΑ με νέες αρμοδιότητες. Έστειλα επιστολή διαμαρτυρίας, ελπίζω να το ξανασκεφτούν …
  • ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΝΑ: Θα καταθέσει προτάσεις και θα διεκδικήσει πρόσθετους πόρους για τα νησιά μας. Ανάμεσα στα νησιά που θα υλοποιηθούν δράσεις είναι και η Κως.
  • ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ (2007-2015): Η Κυβέρνηση καθυστερεί την χρηματοδότηση που αφορά την εθνική συμμετοχή των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλά έργα κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν διότι οι εργολάβοι που τα κατασκευάζουν δεν έχουν την δυνατότητα να τα χρηματοδοτούν οι ίδιοι και να υποκαθιστούν την πολιτεία. Χρειάζεται προσοχή από πλευράς κυβέρνησης διότι κινδυνεύουν να μείνουν έργα ημιτελή και να χάσουμε πολύτιμους πόρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.