Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τα έργα της συντήρησης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεολόγου» και των επεμβάσεων στο τέως 4ο ΓΕΛ, για την μεταστέγαση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου μεταβίβασε στην Περιφέρεια την εκτέλεση των παραπάνω  έργων

Στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει στους Δήμους, για την υλοποίηση τεχνικών έργων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, αναλαμβάνει την εκτέλεση και χρηματοδότηση των έργων «Συντήρηση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεολόγου» και «Επεμβάσεις στο κτίριο και στον αύλειο χώρο του Σχολικού Συγκροτήματος του τέως 4ου ΓΕΛ, για την μεταστέγαση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου».

Για την εκτέλεση των παραπάνω έργων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, υπέγραψαν διαβαθμιδικές συμβάσεις με τις οποίες παραχωρείται η αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων αυτών, από τον Δήμο Ρόδου προς  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο της συντήρησης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεολόγου είναι προϋπολογισμού 58.900 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Αφορά στους χώρους των γραφείων του Κέντρου, τα οποία είναι σε κακή κατάσταση, με έντονα φαινόμενα μούχλας και υγρασίας. Σκοπός της παρέμβασης είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε το κτίριο να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί, για να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Οι επεμβάσεις που απαιτούνται στο κτίριο και στον αύλειο χώρο του Σχολικού Συγκροτήματος του τέως 4ου ΓΕΛ, προκειμένου να μεταστεγάσει το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου, είναι προϋπολογισμού 77.500 ευρώ και καλύπτεται, επίσης εξ ολοκλήρου, από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Το έργο αφορά σε επεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα του τέως ΓΕΛ, για την εξυπηρέτηση παιδοψυχολογικών, λειτουργικών και πρακτικών αναγκών του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.