Στη Ρόδο φτάνει αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, η κάρα του Αγίου Νικήτα του Νισύριου, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Παννισυριακού Συλλόγου Ρόδου «Η ΠΟΡΦΥΡΙΣ».

Στις 14.00 θα γίνει η υποδοχή της κάρας του Αγίου Νικήτα στο Νισύρικο σπίτι στη Ρόδο, που βρίσκεται επί της οδού Σεμερτζίδη (και Κωτιάδη).

Στις 17.30 θα ακολουθήσει τελετή δέησης και περιφορά της κάρας και της εικόνας του Αγίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, ενώ στις 19.00 η εικόνα θα μεταφερθεί στο Μανδράκι, έναντι της τραπέζης της Ελλάδος, όπου και θα οδηγηθεί, με πομπή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό. Εκεί θα τελεστεί και αγρυπνία.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στις 07.00 θα τελεσθεί Όρθος και Θεία Λειτουργία στον Ευαγγελισμό, όπου και θα παραμείνει η εικόνα μέχρι και τις 16.00, οπότε και θα αποχωρήσει με πλοίο για Κω και Νίσυρο.

Πηγή: Black Monday.gr

H Τίμια Κάρα σε Κω και Νίσυρο 

Στην Ιερά Μητρόπολη Κω και Νισύρου θα φτάσει την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, η τίμια κάρα του Αγίου Νικήτα του Νισύριου από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Η τίμια κάρα θα μεταφερθεί για τον εορτασμό της μνήμης του στις 20 και 21 Ιουνίου 2015 και για την τέλεση των εγκαινίων της πατρογονικής οικίας του Αγίου Νικήτα του Νισύριου στην πατρίδα του, τη Νίσυρο.

Στο κάτωθι link μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της υποδοχής του:

http://www.amen.gr/article/proskynima-ero-leipsanou-giou-nikita-nisyriou

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.