Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος συνοδευόμενος από τον κ. Ν. Χατζηγεωργίου (Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου) ,ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δήμου Ροδίων παρέστη σήμερα 29/4/2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο( ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου.  Κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκτέλεση εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για την πρόληψη των πυρκαγιών, η ετοιμότητα του στελεχιακού δυναμικού και των μέσων πρόληψης και καταστολής, η διασφάλιση της επικοινωνίας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων, κ.α

Ο Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι : ΄΄ Απαιτείται ο άμεσος συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων( Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Δήμος, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Εθελοντές, Στρατός, κ.τ.λ) ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα αλλά και να υπάρξει προγραμματισμός σε επίπεδο εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές. Είναι αναγκαία η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και η ετοιμότητα των αρχών που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Χρέος όλων είναι να συνδράμουν αποφασιστικά  ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των προληπτικών μέτρων για  να αποφύγουμε τις συνέπειες των πυρκαγιών και να προστατευτούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους.

Χρειάζεται να στηρίξουμε όσους θα βρεθούν στην ‘πρώτη γραμμή’ των μετώπων πυρόσβεσης των πυρκαγιών, να συμβάλλουμε στο δύσκολο έργο τους και να λειτουργήσουμε συντονισμένα, με άρτια οργάνωση και κατανομή ρόλων ευθύνης και δράσης, στη διάρκεια όλης της αντιπυρικής περιόδου ΄΄

– Τέλος, ο Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, παρέστη σήμερα στο ξενοδοχείο RODOS PALACE όπου πραγματοποιείται η 16η Συνάντηση μεταξύ Ορθοδόξου και Λουθηρανικής Εκκλησίας, παρουσία του Μητροπολίτη Ρόδου κκ. Κύριλλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.