Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., κ. Χ. Κόκκινος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού παρευρέθη σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στις εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος το δεκαήμερο 3- 12 /6 /2015 .

Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων η διοργάνωση του πολιτιστικού δεκαημέρου και εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία .

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο εκπονήθηκαν και υλοποιήθηκαν περισσότερα από είκοσι (20) προγράμματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων :  με τη φιλαγνωσία , την παιδική λογοτεχνία , τη περιβαλλοντική εκπαίδευση , τη λαϊκή παράδοση , το σχολικό εκφοβισμό , την υγιεινή διατροφή , τη μουσική και τη θεατρική παιδεία.

Ο κ. Χ. Κόκκινος – ο οποίος είχε τη τιμή να εντάξει από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΠΝΑ στο ΕΣΠΑ 2007-2015 την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού – συνεχάρη του εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τις προσπάθειες τους και τη δημιουργική χρονιά που διένυσαν και το γεγονός ότι οι ενέργειες τους καθιστούν το σχολείο τους ανοικτό στην κοινωνία . Ο κ. Κόκκινος ευχήθηκε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ παιδιών , γονέων και εκπαιδευτικών και η πολιτεία να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση που είναι βασικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους και η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση για το μέλλον της χώρας .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.