Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στο Καστελόριζο, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες το κτίριο (εντευκτήριο) που στεγαζόταν παλαιότερα το σχολείο του νησιού και σήμερα εξυπηρετεί ανάγκες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Black Monday.gr, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, υπό την καθοδήγηση του Διοικητή, μεταβαίνει στο Καστελόριζο, ώστε να διενεργήσει σχετική έρευνα.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δημοτικό κτίριο στο ακριτικό Καστελόριζο, το οποίο παλαιότερα στέγαζε το σχολείο του νησιού. Στο κτίριο σήμερα, αφού παραχωρήθηκε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, φυλάσσονταν κουβέρτες, σεντόνια κτλ, ρουχισμός δηλαδή, για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση στο νησί.

Την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανέλαβαν με ιδία μέσα το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καστελορίζου (μίας και στο νησί δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο), το πυροσβεστικό όχημα του αεροδρομίου, υπάλληλοι του δήμου και κάτοικοι. Στη συνέχεια και με βάση τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, αστυνομικοί υπάλληλοι έστειλαν σχετικό σήμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, το Ανακριτικό Τμήμα της οποίας μεταβαίνει στο νησί, ώστε να εξετάσει και να διαπιστώσει εάν πρόκειται για εμπρησμό (!) Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχθεί, θα σχηματιστεί σχετική δικογραφία και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους αρμοδίους, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται και είναι ανοιχτά. 

79 παιδιά – πρόσφυγες στο Καστελόριζο!

Εν τω μεταξύ, το πρωί, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016, συνελήφθησαν στη Μεγίστη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης συνολικά – 74 –  υπήκοοι Συρίας, 38 άνδρες και 36 γυναίκες που συνόδευαν 60 παιδιά, 15 υπήκοοι Ιράκ, 7 άνδρες και 8 γυναίκες που συνόδευαν 19 παιδιά, -6- άνδρες υπήκοοι Πακιστάν, -6- υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας άνδρας υπήκοος Ινδίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 1 ΦΩΤΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.