Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λέρου. Από τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουν οι δήμοι της Χώρας, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, η διαχείριση των απορριμμάτων.

Το συμπέρασμα που εξήχθη από το συνέδριο είναι ότι οι δήμοι πρέπει να αναλάβουν νέες ουσιαστικότερες πρωτοβουλίες. Στόχος τους εφεξής πρέπει να είναι η αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθιστώντας την θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη. Επιπλέον θα πρέπει να προωθηθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες και οι θεσμικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την εξεύρεση λύσεων σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ισότιμη συμμετοχή στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων  του νέου ΕΣΠΑ και η προώθηση και ολοκλήρωση του Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.