Στα νησιά μας οι γέφυρες που υπάρχουν είναι «πλωτές». Διασχίζουν τη θάλασσα και τα συνδέουν μεταξύ τους. Οι γέφυρές μας είναι τα πλοία της ακτοπλοΐας και τα πλωτά μέσα που αποτελούν τον κύριο τρόπο διασύνδεσης ανθρώπων και αγαθών. Ιδιαίτερα στα μικρά νησιά που δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση, είναι το μόνο μέσον. Όποιος δεν έχει ζήσει σε νησιά και δεν γνωρίζει τι σημαίνει αποκλεισμός και απομόνωση, δεν μπορεί να γνωρίζει την έννοια της νησιωτικότητας και τη ζωή των νησιωτών. Κάθε νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελεί γεγονός χαράς και ικανοποίησης.

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, όπως επιβάλλει στην σημαντική και ιστορική αυτή στιγμή ακτοπλοϊκής ένωσης Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με το καταμαράν Dodekanisos Pride των επιχειρήσεων Σπανού, που τόσα πολλά έχουν προσφέρει στον τόπο και τα νησιά μας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποδέχτηκε στο λιμάνι της Πάτμου την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, την καλωσόρισε και της μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και την πεποίθηση της Περιφερειακής Αρχής ότι ενωμένα τα νησιά του Αιγαίου, με μεταξύ τους διασύνδεση είναι πιο δυνατά, πιο διεκδικητικά και έχουν πιο δυνατή φωνή για το καλό των νησιωτών και την πατρίδας μας. Ο Δήμος Πάτμου με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο και το Δημοτικό Συμβούλιο οργάνωσε μια ξεχωριστή νησιωτική υποδοχή με λαούτο, βιολί και νησιώτικους χορούς της Δωδεκανήσου.

Στην υποδοχή ήταν ο Λιμενάρχης Πάτμου κ. Στυλιανός Σιάρμπας και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επάξια επανδρώνουν τα νησιά μας σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Στο παρθενικό δρομολόγιο του Dodekanisos Pride το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο της γραμμής Πυθαγόρειο Σάμου – Φούρνους – Ικαρία – Πάτμος – Αγαθονήσι (εναλλάξ) – Λειψοί – Λέρος – Κάλυμνος – Κως, επέβαιναν επίσης ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Θεμέλαρος, ο Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο πλοιοκτήτης κ. Σπανός, τον οποίο ιδιαιτέρως ευχαρίστησε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Φλεβάρης, ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νικόλαος Κατρακάζος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ελ. Ναμπρατσιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Σάμου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμου κ. Ελένη Παντελούκα και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε ότι στα νησιά μας κοινοί είναι οι αγώνες και κοινά τα προβλήματα και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε για το καλό των νησιών.

Ο Δήμαρχος Πάτμου στην ομιλία του καλωσόρισε όλους στο Ιερό νησί της Αποκάλυψης. Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει στους κατοίκους των νησιών που με την αγαστή συνεργασία της ακτοπλοϊκής εταιρείας Σπανού, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Περιφερειακής Αρχής γίνεται πραγματικότητα το δρομολόγιο αυτό και η διασύνδεση των νησιών. Όλοι όσοι παρευρέθηκαν, εκπρόσωποι των Αρχών, των Υπηρεσιών και απλοί πολίτες των νησιών του Αιγαίου ευχήθηκαν καλή επιτυχία και να είναι η νέα γραμμή καλορίζικη. Τέλος ο Ατιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε ότι τη σημαντική αυτή ημέρα καλωσορίζουμε το πλοίο και τους ξεχωριστούς επιβάτες του με την ευχή και την ελπίδα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση γιατί τα νησιά μας διψούν για τις θαλασσινές γέφυρες που θα τα ενώσουν μεταξύ τους.

20150430_124602 20150430_124604 20150430_124843 20150430_124945 20150430_132750

One Response

  1. Γαβαλας Νικολας

    Ορθη επαναληψη

    …Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα αυτές οι ΠΛΩΤΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ χρησημοποιουνται για να ερχονται οι ξένοι και να φεύγουν ευκολότερα οι πολυδιαφημισμένοι ΑΚΡΗΤΕΣ που φυλάνε και τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ στο κυνήγι κάποιου ΓΙΑΤΡΟΥ

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.