Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στα πλαίσια των συνεχών επαφών του με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες των νησιών μας, περιόδευσε στο νησί της Πάτμου στις 4 & 5.9.16.

Κατά την παρουσία του στο νησί της Αποκάλυψης, συναντήθηκε με τον Ηγούμενο της Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κκ. Κύριλλο με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία αλλά και λειτουργικά ζητήματα και απαιτούμενες επισκευές για την Ιερά Μονή.

Στη συνάντηση εργασίας που είχε στο Δήμο του νησιού, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μεταξύ αυτών:

  • η αντιμετώπιση της λειψυδρίας με επιτακτική την ανάγκη να λειτουργήσουν οι δύο αφαλατώσεις του νησιού,

  • η οργανωμένη τουριστική προβολή και η συμβολή της Π.Ν.Αι. σε αυτό,

  • την «αδυναμία» να λειτουργήσει εθελοντική ομάδα για θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Πάτμο, εξαιτίας της κωλυσιεργίας που υπάρχει από την κεντρική γραφειοκρατία,

  • οι προσπάθειες για δρομολόγηση και λειτουργία των υδατοδρομίων για την οποία ο Δήμος Πάτμου και το Λιμενικό Ταμείο της περιοχής έχει προχωρήσει με σταθερά βήματα,

  • τα αναγκαία αναπτυξιακά έργα τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν και

  • την υποστελέχωση που βιώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο κ. Χ. Κόκκινος συνομίλησε με επιχειρηματίες του νησιού για την τρέχουσα τουριστική περίοδο και συναντήθηκε με υπαλλήλους του Ι.Κ.Α. της Πάτμου και τα στελέχη του λιμεναρχείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.