ΘΕΜΑ: Παραμένουν οι φορείς Πρόνοιας στις εγκαταστάσεις του Παλιού Νοσοκομείου. Συνάντηση του Δημάρχου με τους προέδρους

Με τους προέδρους φορέων που επιτελούν κοινωνικό έργο στο νησί της Ρόδου συναντήθηκε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.

Πρόκειται για τον  «Ερυθρό Σταυρό» με πρόεδρο την Δέσποινα Δελαπόρτα, τη «ΧΕΝ Ρόδου» με πρόεδρο την Καλλιόπη Χανδακάρη, την «ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου» με πρόεδρο την Ελένη Καρύδη, το «ΚΕΚ Γεννηματάς» με πρόεδρο τον Δημήτρη Τσοπανάκη, την «Ανάδοχη Αγκαλιά» με πρόεδρο την Κατερίνα Βορεινάκη, τις «Μαμάδες Ρόδου» με πρόεδρο την Κατερίνα Κρητικού και τον «Σύνδεσμο Αγάπης» με πρόεδρο την Άννα Ραυμόνδου.

Οι πρόεδροι των φορέων συζήτησαν με το δήμαρχο την προοπτική παραμονής των δράσεών τους σε εγκαταστάσεις του Παλιού Νοσοκομείου επί της οδού Παπαλουκά στο οποίο τους έχουν παραχωρηθεί αίθουσες συμβουλίων και εκδηλώσεων, ζητώντας να παραμείνουν παρά την πιθανή αποχώρηση της 2ης ΥΠΕ και επομένως το πιθανό κλείσιμο των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε καταρχήν τους φορείς για το κοινωνικό έργο που επιτελούν και ενημέρωσε για τις νέες εξελίξεις που αναβάλουν τη μετεγκατάσταση του τμήματος πληροφορικής της 2ης ΥΠΕ σε γραφεία του νοσοκομείου Ρόδου.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επιπλέον σε ενέργειες αξιοποίησης του αύλειου χώρου του παλιού νοσοκομείου με τον καθαρισμό και την ηλεκτροδότησή του ενώ μίλησε για την προοπτική φύλαξης του χώρου για την ασφάλειά του.

Αργότερα ο κ. Χατζηδιάκος συναντήθηκε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΚΕΘΕΑ κ. Μιχάλη Σκουλά και την υπεύθυνη Ρόδου κ. Ευδοκία Ζάχου και συζήτησε μαζί τους την προοπτική δημιουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στη Ρόδο.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι παράσχει όποια βοήθεια χρειαστεί ώστε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους νέους που χρειάζονται απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και ψυχολογική στήριξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.