ΒΙΝΤΕΟ: Στο MEGA άγρια κόντρα Καματερού – Κυρίτση! – Η αντίδραση του Επάρχου Κω

MEGA ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣΣτην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA φιλοξενήθηκαν πριν από λίγα λεπτά ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, επειδή πρότεινε τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο νησί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι απειλούν να του κάψουν το σπίτι και παρουσίασε ως τουλάχιστον ηθικούς αυτουργούς τον δήμαρχο Κω, αλλά και τον εκπρόσωπο της περιφέρειας.

Ο κ. Καματερός υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό και ότι τον έχουν απειλήσει ακόμη και να του κάψουν το σπίτι. Η υπόθεση αφορά στη φιλοξενία των μεταναστών σε ξενοδοχείο στην Κω και την εκδήλωση πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=38540&subid=2&pubid=34778094

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΛ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ : 

 

“Οταν ζητάς βοήθεια πρέπει και να ξέρεις να την διαχειριστείς και να σέβεσαι αυτούς που στην προσφέρουν”. 

Ο όρος συκοφαντία είναι πολύ επιεικής για να περιγράψει την ακατανόητη επίθεση και τους παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς του βουλευτή Κω του ΣΥΡΙΖΑ  Ηλία Καματερού για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ρόλο της στην προσπάθεια επίλυσης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Κατανοώ την ανάγκη του κ. Καματερού να εμφανίζει εαυτόν ως οσιομάρτυρα που απειλείται η ζωή του, όμως γίνεται φανερό ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες στις οποίες αναφέρεται, αφορούν ίσως μόνο τον ίδιο και σε καμία περίπτωση το πρόσωπο μου.

Η επίθεση κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Περιφερειάρχη και εμού προσωπικά, έχουν ένα και μοναδικό σκοπό. Να επιρρίψουν αλλού την ευθύνη αδυναμίας διαχείρισης του προβλήματος. Ο κ. Καματερός νομίζει ότι βρήκε το άλλοθι που αναζητούσε για τον εαυτό του, στο να ρίξει τις ευθύνες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ουδέν αναληθέστερο και υποκριτικό, όταν γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν ο μοναδικός φορέας που εμπράκτως προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Υποκρίνεται ο κ. Καματερός όταν ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο η Περιφέρεια «άλλαξε στάση». Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο κ. Καματερός ότι αυτό που ονομάζει «αλλαγή στάσης» είναι αποτέλεσμα της ακατανόητης στάσης του Υπουργείου Εσωτερικών να μην θεσμοθετήσει το δικαίωμα στις Περιφέρειες να εκτελούν δαπάνες απαραίτητες για την διαχείριση του ζητήματος. Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο κ. Καματερός ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ήταν εκείνος που ζήτησε προσωπικά σε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια να δώσει χρήματα, από δικούς της πόρους για να βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί ενώ συνεχίζουν οι πιέσεις για εκτέλεση δαπανών των οποίων η νομιμότητα αμφισβητείται !

Καταλαβαίνω ότι το φορτίο του μεταναστευτικού είναι βαρύ και τώρα ο κ. Καματερός προσπαθεί να βγει πολιτικά αλώβητος στην μικρή κοινωνία των ψηφοφόρων του και ζητά απεγνωσμένα άλλοθι. Δυστυχώς γι αυτόν, ατύχησε. Το άλλοθί του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο μοναδικός φορέας που είχε πρόταση και πόρους για να διαθέσει για την διαχείριση αυτού του μεγάλου προβλήματος και ο μοναδικός φορέας που σήκωσε και πολιτικό κόστος για ζήτημα στο οποίο δεν καμία αρμοδιότητα, αντί να επιλέξει τον εύκολο δρόμο του συνηθισμένου λαϊκισμού.

Φυσικά, μόνο ως αστείους μπορώ να χαρακτηρίσω τους ισχυρισμούς ότι δήθεν εγώ έδινα το τηλέφωνο του κ. Καματερού σε κατοίκους της περιοχής για να τον καλούν.

Τελικά, αποδεικνύεται ότι όταν ζητάς βοήθεια πρέπει και να ξέρεις να την διαχειριστείς και να σέβεσαι αυτούς που στην προσφέρουν.

Ο Έπαρχος Π.Ε. Κω

Γιώργος Χαλκιδιός

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.