ΣΤΡΑΤΟΣ4Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί, από την 95 ΑΔΤΕ, ο επίσημος εορτασμός στη μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς «Αγίου Γεωργίου», στο Στρατόπεδο «Ανθλγού (ΠΖ) Παπαποστόλου Χαράλαμπου», στ’ Αφάντου. Στον εορτασμό, από την τοπική πολιτική ηγεσία, παραβρέθηκαν ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος και ο αντιδήμαρχος Ρόδου Σάββας Διακοσταματίου.

Απολυτίκιο Αγ. ΓεωργίουΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ2

Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής,

καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής,

ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος,

Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε,

πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ,

σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν

 

Ο Άγιος Γεώργιος

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Άγιος προστάτης των Σταυροφόρων και των Προσκόπων. Ως τροπαιοφόρος (στρατιωτικός) άγιος και ελευθερωτής, συγκεντρώνει πολλές διηγήσεις και παραδόσεις, από τις οποίες η σπουδαιότερη είναι αυτή που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και της σωτηρία της βασιλοπούλας.

Το θηρίο αυτό φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα στη Λιβύη και το άφηνε να τρέχει μόνον όταν έβρισκε κάποιον άνθρωπο να φάει. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκοντα. Ολόκληροι στρατοί είχαν αντιταχθεί με αυτό το τέρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κλήρος έφερε και τη σειρά της βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος φονεύοντας το δράκο.


ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ2 ΣΤΡΑΤΟΣ3 ΣΤΡΑΤΟΣ4 ΣΤΡΑΤΟΣ5 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.