ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στο προαύλιο του Γ.Ν. Ρόδου στις 11 π.μ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Αγαπητέ ασθενή,

Η κατάσταση στην Υγεία είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.  Τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Ρόδου και στο ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Ο όγκος της δουλειάς κι η εντατικοποίηση αυξάνονται κατακόρυφα. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις, ακόμα και αν γίνουν μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το κλείσιμο και η υπολειτουργία τμημάτων.

Ο καθένας πρέπει να πάρει τη θέση του στον αγώνα.                                                      

Να απεργήσει στις 20 Μάη, να διαδηλώσει! Κανείς να μη λείψει!

Καλούμε τους ασθενείς να στηρίξουν τον αγώνα μας.
Είναι κοινός και δίκαιος ο αγώνας που κάνουμε!

Την ίδια ώρα που χάνουμε εργασιακά δικαιώματα, δεδουλευμένα και υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, δεν χάνουν όλοι. Οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!

Σε καλούμε να σκεφτείς:

u Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς, ενώ συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;

u  Γιατί δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και δημόσιων οργανισμών, ενώ με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα επιχειρηματικών ομίλων για φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο;

u Γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν;

u   Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσονται, επανεμφανίζονται ασθένειες, όπως η φυματίωση, που είχαν «ξεπεραστεί»;

Την απάντηση την ξέρεις:

Θυσιάζουν τα δικαιώματα μας και την υγεία του λαού για  να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η άθλια κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού σαν «κόστος», γιατί εμποδίζουν την  κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων, των συγχωνεύσεων, των περικοπών στους μισθούς μας. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, ακόμα και την μισθοδοσία μας.

Γι’ αυτό, έχουν καταβάλλει μόνο ένα μικρό μέρος της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (που είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014) και οδηγούν τις δημόσιες μονάδες υγείας σε οικονομική ασφυξία.

 

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

  • Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ.

  • ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

  • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

 

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.