Συναρπαστικός ο αγώνας του ΑΣΙΑΘΡ στη Σύμη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΣΙΑΘΡ «ΣΥΜΗ 2015»

ΕΝΤΟΝΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Συνεχίστηκε με επιτυχία το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσα Ρόδου με 2 ακόμη ιστιοδρομίες του αγώνα «ΣΥΜΗ 2015», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 11 σκάφη και περίπου 70 ιστιοπλόοι. Μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών και την έκδοση των αποτελεσμάτων, άρχισε σταδιακά να σχηματίζεται το «παζλ» της βαθμολογίας της γενικής κατάταξης και να φαίνεται ποια θα είναι τα σκάφη που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή για το 2015 αλλά και αυτά που θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης. Ο αγώνας ήταν ενταγμένος επίσημα στις δράσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» (European Maritime Day 2015).

Το πρωί του Σαββάτου, οι ιστιοπλόοι έδωσαν το καθιερωμένο ραντεβού τους στην Μαρίνα Μανδρακίου νωρίς το πρωί. Αφού επιβιβάστηκαν στα συμμετέχοντα σκάφη, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Κάτω Πέτρες, όπου η Επιτροπή Αγώνα έστησε την γραμμή εκκίνησης. Στις 10:00 πμ τα σκάφη εκκίνησαν στα πρίμα με το άνεμο να πνέει Νοτιοανατολικός περίπου στους 10 κόμβους. Με τα μπαλόνια τους και με σχετικά μικρή διασπορά, ο στόλος κινήθηκε με κατεύθυνση προς το ακρωτήρι Αλλοπός της Τουρκίας. Έπειτα τα σκάφη, νωρίς το μεσημέρι μπήκαν στο στενό Σύμης – Τουρκίας. Ο άνεμος είχε αυξομειώσεις σε ένταση και διεύθυνση, γυρνώντας από Ανατολικός μέχρι και Νότιος. Έτσι νωρίς το μεσημέρι τα πρώτα σκάφη έφτασαν κοντά στο ακρωτήρι Κούτσουμπας έξω από το Γιαλό Σύμης, όπου τα τοπικά φαινόμενα και οι τελικές επιλογές των κυβερνητών να κινηθούν κοντά στις ακτές της Σύμης ή μακρύτερα από αυτές καθόρισαν και την τελική κατάταξη της ιστιοδρομίας. Ο τερματισμός έγινε έξω από το λιμάνι του Γιαλού Σύμης, με την γραμμή τερματισμού να βρίσκεται κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Σύμης.

Την πρώτη θέση της 1ης ιστιοδρομίας κατέλαβε το σκάφος TUCACU με κυβερνήτη τον Κυριάκο Κλαδογένη, το οποίο έχει ξεκινήσει δυνατά το φετινό πρωτάθλημα έχοντας ήδη από τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος πολύ καλά πλασαρίσματα. Δεύτερο ήταν το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, το οποίο υπερασπίζεται τον τίτλο του Πρωταθλητή. Στην Τρίτη θέση ήταν το BLUE SHARK, με κυβερνήτες το δίδυμο Μανώλη Σπυρίδη – Τάσου Φώτη, το οποίο πάντα διεκδικεί τις πρώτες θέσεις.

Στα παραλειπόμενα της ιστιοδρομίας, ήταν η εμφάνιση δελφινιών πριν τον τερματισμό και σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Γιαλού που συνόδευσαν τα πρώτα σκάφη χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους ιστιοπλόους.

Το βράδυ του Σαββάτου τα σκάφη που συμμετείχαν στον αγώνα ελλιμενίστηκαν στο λιμάνι του Γιαλού. Εκεί έγινε και εκδήλωση στην οποία τιμήθηκε από τον Σύλλογο το προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύμης και ο Λιμενάρχης Σύμης για την βοήθεια που παρέχουν στις δράσεις του Συλλόγου αλλά και για το έργο που επιτελούν στο ακριτικό νησί. Ο Λιμενάρχης Σύμης καλωσόρισε τα πληρώματα και ενημέρωσε μεταξύ των άλλων και για το δύσκολο έργο που επιτελεί καθημερινά το προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύμης.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 17 Μαΐου και μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης, τα πληρώματα επιβιβάστηκαν στα σκάφη και οδηγήθηκαν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας όπου ήταν προγραμματισμένο να δοθεί η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας στις 12:00. Η ένταση του ανέμου όμως ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και απαγορευτική για να δοθεί η εκκίνηση. Έτσι με απόφαση της Επιτροπής Αγώνα τα σκάφη οδηγήθηκαν νοτιότερα στην περιοχή της Μαραθούντας. Τα δελφίνια έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους συνοδεύοντας τα σκάφη ενθουσιάζοντας τους ιστιοπλόους.

Η εκκίνηση δόθηκε τελικά στις 13:05 από την Μαραθούντα με τον άνεμο να έχει γυρίσει Δυτικός, χαμηλής έντασης. Έτσι τα σκάφη εκκίνησαν και πάλι στα πρίμα με τα μπαλόνια τους και πήραν πορεία για την Ρόδο. Η διεύθυνση του ανέμου παρέμεινε σχεδόν σταθερή με πολύ μικρές αυξομειώσεις μέχρι και την Ρόδο. Τα σκάφη άρχισαν να τερματίσουν από τις 15:40 και έπειτα στην περιοχή του Ενυδρείου Ρόδου, χαρίζοντας μοναδικό θέαμα στους λουόμενους που βρίσκοντας στο βόρειο άκρο της Ρόδου.

Την πρώτη θέση της 2ης ιστιοδρομίας πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη που και φέτος θα είναι από τους διεκδικητές του Πρωταθλήματος. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη τον πολύπειρο Σωτήρη Τσιμέτα, το οποίο πάντα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όταν αγωνίζεται στα πρίμα. Τρίτο ήταν το ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη, ένα από τα πιο ιστορικά σκάφη της δύναμης του στόλου του ΑΣΙΑΘΡ.

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου αγώνα του Πρωταθλήματος, η μέχρι τώρα γενική βαθμολογία του Πρωταθλήματος του ΑΣΙΑΘΡ δείχνει ότι και φέτος όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Προηγείται το ESTELLA με 8 βαθμούς ποινής, ακολουθεί το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με 11 βαθμούς, τρίτο είναι το BLUE SHARK με 15 βαθμούς ποινής, τέταρτο το ΑΠΟΛΛΩΝ με 18 βαθμούς και την πεντάδα συμπληρώνει το TUCACU με 20 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας του Συλλόγου και 3ος κατά σειρά αγώνας του Πρωταθλήματος είναι ο τριήμερος αγώνας ΧΑΛΚΗ 2015, ο οποίος θα έχει σταθμούς τον Πανορμίτη και την Χάλκη, με τελικό προορισμό την Ρόδο. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29-31 Μαΐου. Όλα τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα αγώνων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr

**Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το Δελτίο Τύπου είναι των μελών του Συλλόγου κας Αντωνίας Φουτούλη, κου Μιχάλη Κυριακόπουλου και κου Γιώργου Καραχανή.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.