Θέμα: Συνεργασία Δημάρχου Ρόδου με την πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Η συνεργασία μεταξύ δημοτικής αρχής και Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου σε σειρά θεμάτων που αφορούν κατά κύριο λόγο τη Μεσαιωνική Πόλη, αλλά και τη βελτίωση της εμφάνισης της πόλης της Ρόδου συνολικά, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με την πρόεδρο του Συλλόγου, γνωστή αρχαιολόγο κ. Μαρία Μιχαλάκη- Κόλλια, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου,  του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Σέργιου Αϊβάζη και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μιλτιάδη Παγκά.

Στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διευθέτηση των προβλημάτων που παρουσιάζει η Μεσαιωνική Πόλη, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όπως η, παρά τις απαγορεύσεις,  κυκλοφορία, εστίασε η κ. Κόλλια.

Παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του δήμου σε δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, αρχής γενομένης από την εκδήλωση στις κατακόμβες του Αγίου Ιωάννη (στη συμβολή των οδών Μιχ. Πετρίδη και Κων. Τσαλδάρη), που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαϊου 2015, μία ημέρα πριν την 18η Μαϊου,  Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

Επίσης συζητήθηκε και άλλη μία σημαντική εκδήλωση που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι, όπου θα παρουσιασθεί η αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης του Μόντε Σμιθ, η οποία θα αναδείξει την Αρχαία Ακρόπολη, το Αρχαίο Στάδιο και άλλα σημαντικά μνημεία στο λόφο του Αγίου Στεφάνου.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε την κ. Κόλλια ότι «η δημοτική αρχή συμβάλλει, με κάθε δυνατό τρόπο, σε όλες τις δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου».

 

 

Θέμα :  Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με το ζεύγος Montalembert

Με το Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκε σήμερα το πρωί το ζεύγος Montalembert, παρουσία  του αντιδημάρχου Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Σέργιου Αϊβάζη.

Στόχος της συνάντησης ήταν η  καλύτερη συνεργασία  δημοτικής αρχής και του Ιδρύματος, προκειμένου να διευρυνθούν οι δράσεις του Ιδρύματος με τη συμβολή του Δήμου Ρόδου και να αξιοποιηθεί ο χώρος για εκδηλώσεις

 

Υπενθυμίζουμε ότι , το ζεύγος Μανουέλα και Μαρκ-Ρενέ ντε Μονταλαμπέρ, δημιούργησαν στη μνήμη του υιού τους Μάρκου, το Ίδρυμα Marc de Montalembert, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κοντά στο Ρολόϊ,  στην Μεσαιωνική Πόλη, ενώ κάθε χρόνο ανοίγει στις 25 Απριλίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάρκου.

Το οίκημα και ο κήπος δωρήθηκαν στην πόλη της Ρόδου. Σκοπός του Ιδρύματος είναι να αναπτύξει την αλληλοκατανόηση μεταξύ των νέων και να ενθαρρύνει τον διαπολιτισμικό διάλογο, στις χώρες της Μεσογείου

mayor- Kollia mayor- montalembert mayor- montalembert-1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.