Οι λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν στη Σύμη, δηλαδή με τα τουρκικά φουσκωτά που εντόπισαν, στοίχησαν στο νησί σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ελευθέριο Παπακαλοδούκα. Πρώτα έμαθαν οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι για το περιστατικό και μετά ο Δήμαρχος, δεν μπορεί λοιπόν να συμβαίνει αυτό. Με βάση τα λεγόμενα του κ. Παπακαλοδούκα, δεν μας συμφέρει να υιοθετήσουμε τα προβλήματα της Τουρκίας.  Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό του νησιού.

Η καλοκαιρινή σαιζόν στη Σύμη δεν δείχνει θετική, λόγω του μεταναστευτικού. Βέβαια, το συμβάν με τα τουρκικά φουσκωτά είναι ένα ακόμα πλήγμα για τον τουρισμό της. Καθημερινά ακυρώνονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία, εξαιτίας αυτών που μεταδίδουν τα αθηναϊκά μέσα. Το γεγονός πήρε μεγάλη έκταση χωρίς να υπάρχει λόγος. Τα φουσκωτά δεν υπήρχαν πουθενά, σύμφωνα με τον κ. Παπακαλοδούκα. Ωστόσο, ποιοτικός τουρισμός δεν υπάρχει πλέον στην Σύμη.

Παρόλο που το γεγονός δεν ισχύει ακόμα περιπολούν πλοία το νησί, αλλά και στρατιώτες και ναύτες χτενίζουν την περιοχή. Η FRONTEX κάνει συνεχόμενους ελέγχους στα σκάφη των τουριστών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στους ψαράδες του νησιού, στους οποίος ελέγχουν τις σημαίες τους. Ουσιαστικά κατάφεραν να έχουν περισσότερο στρατό από τουρίστες στη Σύμη.

One Response

  1. kjannos

    Ωστόσο, ποιοτικός τουρισμός δεν υπάρχει πλέον στην Σύμη.

    quality tourism has been around for many years no longer on the island symi.
    the question is: who is blame for this ???

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.