Πάνω από έντεκα (11) γυναίκες, η κάθε μία μοναδική, αλλά όλες δραστήριες. Πάνω από έντεκα  (11) γυναίκες σε αυτή τη θητεία, εκατοντάδες στο πέρασμα των ετών, από το 1987 έως και σήμερα. Όλες αυτές, έδωσαν πνοή στο Σύλλογο Γυναικών Ιαλυσού. Εκείνη η πρώτη που τον ίδρυσε και όλες μαζί, μία ακλόνητη και μακρά ιστορία στα τοπικά ιστορικά, πολιτιστικά, θεατρικά και όχι μόνο δρώμενα.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 31 (2)

Ελένη Τσίκκη, η πρόεδρος, Σμαράγδα Μπιλιώτη, η αντιπρόεδρος, Νίκη Λεριά, η γραμματέας, Ειρήνη Βασιλαρά, η ταμίας, Καλλιόπη Φαρμακίδη – Τσίκκη, Αγγελική Καρτάλη, Νίκη Πατούνα, Βασιλική Μανιά, Αιμιλία Καλόψυχου, τα μέλη, Ελευθερία Καρπαθίου και Ανθούλα Σκυλλά, στην εξελεγκτική επιτροπή. Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις γυναίκες της Ιαλυσού, οι εντεκάδα (11) του Συλλόγου Γυναικών Ιαλυσού σήμερα. Ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1987 και μετρά ήδη είκοσι εννιά (29) χρόνια ζωής. Ενός Συλλόγου, που λειτουργεί για τη διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών, των εθίμων.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 37

Ο Σύλλογος Γυναικών Ιαλυσού, παράλληλα με την πραγματοποίηση των επιτυχημένων «Ιαλύσια 2016» από τη Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού, διοργάνωσε παλιά έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μία παλιά φωτογραφία, πολλές αναμνήσεις», στο Παραδοσιακό και Λαογραφικό Σπίτι. Στην έκθεση, προβλήθηκαν πάνω από πεντακόσιες (500) φωτογραφίες, που αποτυπώνουν στιγμές της Ιαλυσού από το 1923 έως και το 1960. Μοναδικά τοπία, από το χθες, ιστορικά σημεία, μέρη και αξιοθέατα, εικόνες πολιτιστικής κληρονομιάς, παράδοσης, εξεχουσών διαδρομών.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 27

Εικόνες, που συγκέντρωσαν οι γυναίκες της Ιαλυσού, από την ιστορία. Φωτογραφίες από το σανατόριο, το γηροκομείο, τη βρύση της Ιαλυσού, από σχολεία, γυμναστικές επιδείξεις, από τις ιστορικές δραστηριότητες των αγροτονεάνιδων. Γυναίκες που ασχολούνταν με την οικοκυρική, τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, το κέντημα και πολλά ακόμη.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 10

Ιδιαίτερα μνεία θα πρέπει να κάνουμε στο Παραδοσιακό και Λαογραφικό Σπίτι της Ιαλυσού, το οποίο επισκέπτονται διάφοροι Σύλλογοι και σχολεία, γνωρίζοντας την ιστορία του, αλλά και μετέχοντας σε δραστηριότητες, όπως η μαγειρική παραδοσιακών φαγητών. Στο Παραδοσιακό Σπίτι, φιλοξενούνται γούρια, πυργκουρόμυλος, ναμουσία, κρεβαττόγυρος, τραπουζάνια, πανωσούφι, πάντες και πολλά ακόμη παραδοσιακά είδη.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 29

Ο Σύλλογος Γυναικών Ιαλυσού, κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, βρήκε και αντέγραψε τη γυναικεία τριαντενή φορεσία, αναβίωσε θεατρικές παραστάσεις σε τοπική διάλεκτο, διοργάνωσε μαθήματα παραδοσιακού ασπροκεντήματος κ.α.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 13 (2)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 11ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 10ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 9ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 8ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 7ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 6ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 5ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 4ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 3ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 2ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ (2)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 14 (2)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 14 (3)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 14ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 15ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 16 (2)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 16ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 17 (2)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 17ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 18ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 19ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 20ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 21 (2)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 21ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 22ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 23ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 24ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 25ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 26ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 27ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 28 (2)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 28ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 29ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 30ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 31 (2)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 31ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 32ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 33 (2)ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 33ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 34ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 35ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 36ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 37ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.