Θέμα: Σύσκεψη στο Δήμο Ρόδου, με τις εθελοντικές ομάδες του νησιού.  Ξεκινούν άμεσα οι δράσεις.

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Μεγάρου σύσκεψη που οργανώθηκε από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου με θέματα που αφορούν τον συντονισμό ενεργειών σχετικά με τις ανάγκες των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας και τον προγραμματισμό ώστε να καλυφθούν αυτές,  μέσω των ειδικών κρατικών επιχορηγήσεων. Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις από όλες τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα  αξιολογηθούν, θα  μελετηθούν και θα ανακοινωθούν σε προσεχή συντονιστικά συμβούλια.

 Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, συμμετείχαν: Η Αντιδήμαρχός και υπεύθυνη Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου κα Άννα Ζωάννου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας, ο προϊστάμενος του αυτοτελούς γραφείου πολίτικης προστασίας κ. Ηλίας Αργύρης, ο αρχηγός του  σώματος ελλήνων Προσκόπων Ρόδου κ. Σάκης Κατσαμούνδης, ο αρχηγός των Σαμαρειτών διασωστών του  Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού κ. Κων/νος Τζάνος , ο  αρχηγός Νοτίου παραρτήματος ελληνικής ομάδας διάσωσης κ. Μιχάλης Μπαλασκάς, ο πρόεδρος της ένωσης ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Χαραλάμπους, ο πρόεδρος της Εθελοντικής Οργάνωσης Πολιτών Ρόδου κ. Ντίνος Μαντικός, ο πρόεδρος του  Δωδεκανησιακού Συλλόγου 4Χ4 . κ. Παν. Ματθαίου , ο Εκπρόσωπος της  Λέσχης 4Χ4 Ρόδου κ. Μιχάλης Παπαδημητριου, ο Αρχηγός του  Εθελοντικού Κλιμακίου Σαλάκου κ. Παν. Εγγλέζος, ο εκπρόσωπος του δικτύου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας κ. Παντελής Βασιλειάδης και ο  επιχειρησιακός Συντονιστής της  ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. κ. Νίκος Ρεσβάνης.

Στο τέλος της σύσκεψης για τα θέματα πολιτικής προστασίας, οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων, αποδέχθηκαν την πρόταση του Δημάρχου να ξεκινήσουν εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις, μαζί με τις υπηρεσίες Πρασίνου του δήμου, αρχής γενομένης από το επόμενο Σαββατοκύριακο με παρεμβάσεις στην περιοχή του Μόντε Σμιθ και τα πάρκα του δήμου.

Από πλευράς δήμου συντονιστές ορίστηκαν οι: κα Άννα Ζωάννου και οι κ.κ Αγαπητός Πάλλας και Στέφανος Κυριαζής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.