ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπλόκο στα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται με αφορμή τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο Εμπόριο, και τις υπηρεσίες , με αφορμή την προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για να εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και να προωθήσουν τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου καλεί  τους εργαζόμενους να μην  υποχωρήσουν  στους εκβιασμούς , να  μην κάνουν πίσω από τα δικαιώματα  και τις διεκδικήσεις τους.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα  και συνάδελφο να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση να  μην  εφησυχάσει από τις όποιες παραπλανητικές προσπάθειες κυβέρνησης, αστικών κομμάτων ,και της μεγαλοεργοδοσίας, ότι τα δύσκολα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πέρασαν.

Η επικείμενη συμφωνία λίγες ώρες μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος έγινε κοινός στόχος όλων των δυνάμεων της αστικής τάξης της χώρας , των αστικών κομμάτων και των μεγαλοεργοδοτών επιβεβαιώνοντας τον κάλπικο  και παραπλανητικό χαρακτήρα στο ερώτημα που τέθηκε εξαρχής στον λαό από την Κυβέρνηση. Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι και μεταφράστηκαν σαν λαϊκή εντολή για νέα επώδυνα μέτρα που είναι αναπόφευκτα όπως ισχυρίζονται απροκάλυπτα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των αστικών κομμάτων. Η «αξιοπρέπεια» και η «περηφάνεια» έγινε ανάγκη για εθνική ενότητα, «σύνεση» και ομοψυχία. Επιβεβαιώνεται ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα  στόχος ήταν μια  άνευ  προηγούμενου προσπάθεια  τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η επίθεση αυτή  βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα για να  επισφραγίσει τα νέα επώδυνα μέτρα σαν αναπόφευκτα και αναγκαία .

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες

Τα  μέτρα  που θα  έρθουν θα  είναι πιο σκληρά για  την πλειοψηφία της εργατικής τάξης και θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινή προσπάθεια  για  επιβίωση.

Ήδη κομμάτι των μεγαλοεργοδοτών στο εμπόριο μέσα από την ΕΣΕΕ διεκδικούν  από την Κυβέρνηση πλήρες σάρωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος θέτοντας το σαν όρο για την επικείμενη συμφωνία.

Κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιχειρήσεις, σε όλους τους κλάδους, που ανακοινώνουν ότι δε θα πληρώσουν τους εργαζομένους τους.                                                                     Ανακοινώνουν διαθεσιμότητες, ακόμη και απολύσεις εργαζομένων.                                                                              Να αναστείλουν τα  ρεπό και τις άδειες τους κυρίως στα Σούπερ Μάρκετ.                                                     Να πάρουν υποχρεωτικά ρεπό και άδειες, ή  να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών, απειλούν ότι δεν θα καταβάλουν μισθούς ή θα δώσουν ένα μικρό μέρος αυτών.

Μέσα από meetings και ανακοινώσεις καλούν τους εργαζόμενους να συνταχθούν κάτω από τα δικά τους συμφέροντα για την  εξασφάλιση της δικιάς τους κερδοφορίας.

Απειλούν ότι αν δεν συνεχιστεί   η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας τα καταστήματα θα κλείσουν, θα πάρουν τα κεφάλαια τους και θα φύγουν.                                                                                                            Αξιοποιούν τις εξελίξεις για να πάρουν πίσω  όσα δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στους εργαζόμενους  μέσα σε μια μέρα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Μην τους επιτρέπεις να σε εκβιάζουν, να σε τρομοκρατούν, να σε φοβίζουν, να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση σου, να κλέβουν τον ιδρώτα σου.

Πρόταξε τις δικές σου ανάγκες και αιτήματα.                                                                        Για ότι συμβαίνει στο χώρο εργασίας σου αμέσως έλα σε επαφή με το κλαδικό σου σωματείο.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας . Δεν θα επιτρέψουμε κανένας εργαζόμενος στο εμπόριο, άνεργος , εργαζόμενος σε οποιονδήποτε κλάδο να μείνει μόνος και αβοήθητος μπροστά στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγαλοεργοδοσίας με υποστηριχτές την Κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα,  επιτροπές  αλληλεγγύης στον κλάδο, στα Super Market ,σε κάθε τόπο δουλειάς , μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, με τις λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά  να διασφαλίσουμε την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα μπροστά σε όποια προσπάθεια κερδοσκοπίας στα είδη πρώτης ανάγκης, μέσα από ενδεχόμενο ανατιμήσεων και ιδιαίτερα στα βασικά είδη τροφίμων.

Κανένας εργάτης μόνος του. Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να διασφαλίσει την πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.
  • Να διασφαλίσει πλήρως την παροχή Υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
  • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
  • Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Δεν θα  γίνουμε συνένοχοι  στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!

ΤΟ Δ.Σ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.