Ταξίδι στο φως, στην έκθεση που φιλοξενείται στο Κατάλυμα της Γαλλίας – Επίσημη πρώτη χθες

Επίσημη πρώτη χθες το απόγευμα για την έκθεση φωτογραφίας και video-art «ΤΑΞΙΔΙΦΩΤΟΣ – JOURNEY OF THE LIGHT», που φιλοξενείται από τη Δευτέρα 18 έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, στο Κατάλυμα της Γαλλίας στην οδό Ιπποτών της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου. Ο Στέλιος Καλησπέρης, η Μαγδαληνή Κούρτη και ο Παναγιώτης Σκούλουκας, μας ταξιδεύουν στην τέχνη, έχοντας για παρέα τους, την ομάδα DirtyDishes σε ένα εικαστικό, μουσικό και γαστρονομικό event.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

To Κατάλυμα της Γαλλίας φιλοξενεί έργα των Στέλιο Καλησπέρη, Μαγδαληνή Κούρτη και Παναγιώτη Σκούλουκα σε μια έκθεση φωτογραφίας και video–art με κοινή έμπνευση και άξονα το φως. Ο κάθε καλλιτέχνης με τη δική του προσέγγιση παρουσιάση τη σχέση του με το φως και τα ταξίδια του γύρω μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, παρουσία της Επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στη Ρόδο Αλίκης Μοσχή.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Στέλιος Καλησπέρης, είναι ένας νέος φωτογράφος με κύρια ενασχόληση του την φωτογράφηση εκδηλώσεων. Έχοντας αποκτήσει αρκετή πλέον εμπειρία και προσωπικό ύφος, αξιοποιεί τις γνώσεις που απέκτησε γύρω από την αισθητική, τη σύνθεση και το τεχνικό κομμάτι της εικονοληψίας με τις σπουδές του, κατορθώνοντας να περιγράφει μέσα από τον φακό του τις σκηνές που διαδραματίζονται μπροστά του με ιδιαίτερη δυναμική, διαλέγοντας κάθε φορά την κατάλληλη προοπτική και με τη χρήση του φωτός, φυσικού ή τεχνητού,  χρωματίζει και  δίνει ατμόσφαιρα στις εικόνες του.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Μαγδαληνή Κούρτη σπούδασε ζωγραφική στο UAL – Wimbledon College of Arts και συνέχισε με μεταπτυχιακό τίτλο σε ψηφιακές τέχνες στο Metropolitan University, στο Λονδίνο. Από το 1996 συμμετείχε σε φεστιβάλ πειραματικών ταινιών μικρού μήκους και εκθέσεις. Το 2000 επιλέχθηκε video art της από το BBC και προβλήθηκε σε κεντρικά σινεμά του Λονδίνου. Το 2004 βραβεύτηκε στο παγκόσμιο φεστιβάλ ψηφιακής εικόνας στην Αυστραλία. Το 2008 βραβεύτηκε στο Διεθνές φεστιβάλ ταινιών του Θερμαϊκού. Συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στο λεύκωμα του Ιστορικού τέχνης Ι. Κολοκοτρώνη, “Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη 1974-2004”. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Ρόδο και είναι μητέρα 3 υπέροχων παιδιών.

ΑΛΙΚΗ ΜΟΣΧΗ

Ο Παναγιώτης Σκούλουκας είναι τεχνικός φωτογραφικού εργαστηρίου, Photo Editor και ερασιτέχνης φωτογράφος από την Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται. Το πάθος του για την φωτογραφία βρήκε πρόσφορο έδαφος όταν ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα μεγάλο φωτογραφικό εργαστήριο της Ρόδου. Μέσα από την δουλειά του απέκτησε αρκετές γνώσεις και εμπειρίες για να εμβαθύνει στη φωτογραφία. Με την πάροδο των χρόνων συνεργάστηκε και γνώρισε αρκετούς καταξιωμένους φωτογράφους οι οποίοι αποτέλεσαν και μεγάλο μέρος της έμπνευσης του τα πρώτα χρόνια ενασχόλησης με την τέχνη. Οι γνώσεις του εμπλουτίστηκαν με σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε τρεις ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Ρόδο και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε δυο βιβλία διεθνής κυκλοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.