Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο, ενημερώνουν – προειδοποιούν τους υπηκόους τους που βρίσκονται για διακοπές στην Ελλάδα. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την πατρίδα και αν το μόνο που έχει μείνει όρθιο (για τον τουρισμό διότι για το ανάστημα όλων δεν πάιρνω όρκο) καταφέρουμε να το ρίξουμε, τότε θα πρέπει όχι μόνο να αναληφθούν ευθύνες, αλλά και να εξηγηθούν.

Η Αγγλία προέβη σε ανανέωση της ταξιδιωτικής σύστασης προς τους Βρετανούς επισκέπτες της Ελλάδας, σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις το απόγευμα της Κυριακής, με την προσθήκη δύο προτάσεων.

«Οι επισκέπτες στην Ελλάδα πρέπει να είναι ενήμεροι ότι τραπεζικές υπηρεσίες –συμπεριλαμβανομένων πληρωμών με πιστωτικές κάρτες και ανεφοδιασμού ΑΤΜ- σε όλη την Ελλάδα θα μπορούσαν δυνητικά να περιοριστούν με μικρή πρότερη ενημέρωση», αναφέρει αρχικά η ανανεωμένη ταξιδιωτική σύσταση.

«Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ευρώ σε ρευστό για κάλυψη εκτάκτων καταστάσεων, απρόβλεπτων περιστάσεων και απρόσμενων καθυστερήσεων», προσθέτει το Φόρεϊν Όφις.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εξετάσει μέτρα παροχής βοήθειας σε Βρετανούς υπηκόους που βρίσκονται στην Ελλάδα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία.

Η προηγούμενη
ανανέωση της ταξιδιωτικής σύστασης για την Ελλάδα από το Φόρεϊν Όφις είχε γίνει στις αρχές Μαΐου με την επισήμανση οι επισκέπτες να έχουν πολλαπλές μεθόδους πληρωμής μαζί τους.

Κύριοι, ύστερα από τα γεγονότα στην Βόρειο Αφρική, με τις δολοφονίες τουριστών από Τζιχαντιστές, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αν επικρατήσει η αμφιβολία, όχι για τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά για οικονομικές, αν αυτή τη στιγμή δεν επιδείξουμε σθένος ως κράτος, τότε όχι μόνο το 2015 θα χαθεί αλλά και αρκετές επόμενες χρονιές στον τουρισμό, που έδειξε την τελευταία τριετία να ανεβαίνει διαρκώς.

Δημήτρης Μπαλής

Πηγή: skai.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.