Ο  δήμαρχος  κ. Χριστοφής  Κορωναίος  παραβρέθηκε στην Προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Απριλίου με συμμετοχή των δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ (7- 9 Μαΐου Χαλκιδική) με θέμα «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά». Κύρια θέματα υπήρξαν η τουριστική ανάπτυξη των νησιών, τα προβλήματα από την αύξηση ροής μεταναστών και προσφύγων, καθώς και ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας.

        Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα ύδρευσης-αφαλάτωσης των νησιών του Αιγαίου. Έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης στα νησιά και την εφαρμογή μιας νησιωτικής πολιτικής που να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες των νησιών. Για το θέμα της παροχής νερού, για το οποίο θα υπάρξει σχετικό άρθρο, ο Δήμαρχος πρότεινε την σύνδεση παροχής νερού-αφαλάτωσης με τα εξής:

Α) Παροχή πόσιμου νερού με ειδική διαχείριση.

Β) Διαχείριση υγρών αποβλήτων και επαναχρησιμοποίηση του νερού για άρδευση.

Γ) Διαχείριση στερεών αποβλήτων με στόχο την ελαχιστοποίηση πλαστικών.

Δ) Παροχή ενέργειας με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ε) Ανάλυση ελαχιστοποίησης Περιβαλλοντικού κόστους.

      Το ίδιο απόγευμα στην συνεδρίαση έγινε ανακοίνωση για την εφαρμογή των διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

      Την Τρίτη 21 Απριλίου ο Δήμαρχος είχε συνάντηση το πρωί με τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) κ. Κώστα Ασκούνη και συζήτησε διάφορα θέματα που αφορούν τη Νίσυρο. Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Ασκούνη να επισκεφθεί τη Νίσυρο το καλοκαίρι. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος έλαβε μέρος σε ειδικό σεμινάριο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την σύνταξη του σχεδίου εκπόνησης των Επιχειρησιακών Προγράμματα τωνΔήμων. Έγιναν παρουσιάσεις επί του θέματος και συζήτηση. Επίσης την ίδια μέρα είχε συναντήσεις με δύο ειδικούς για τα θέματα που αφορούν το νέο ΕΣΠΑ.

      Την Τετάρτη και την Πέμπτη 22 και 23 Απριλίου ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βελιγράδι, με θέμα ¨Έξυπνα Ενεργειακά Συστήματα¨ της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.  Σε ειδική παρουσίαση που έκανε έγινε ανάλυση του Ενεργειακού Συστήματος της Ελλάδας και των μεθόδων αριστοποίησης του και ελαχιστοποίησης του Περιβαλλοντικού κόστους.

      Την Παρασκευή 24 Απριλίου το απόγευμα στην Αθήνα είχε συνάντηση με τον Βουλευτή κ. Νεκτάριο Σαντορινιό για το θέμα της Πύλης Εισόδου στο λιμάνι.

      Το Σάββατο 25 Απριλίου είχε συναντήσεις με τέσσερεις ειδικούς για τα θέματα στεγανοποίησης των βόθρων, εξοικονόμησης ενέργειας στον φωτισμό της Νισύρου, καθαρισμό της μαρίνας των Πάλων και παροχής συμβουλών για νέες προτάσεις του ΕΣΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.