Θέμα: Τα «ΚΑΛΑΘΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» στην Πόλη της Ρόδου, με πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ. Παραδόθηκαν από τον πρόεδρο ΕΣΑΚΕ κ. Χαλβατζάκη, στο Δήμαρχο Ρόδου και την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, πριν τον αγώνα ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS – ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN.

 Τα «ΚΑΛΑΘΙΑ ΑΓΑΠΗΣ», προσφορά του ΕΣΑΚΕ,  σε συνεργασία με τη ροδίτικη ΚΑΕ, τον Δήμο Ρόδου, την Ιερά Μητρόπολη και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έδωσαν μεγάλη χαρά στην Πόλη της Ρόδου, το Σάββατο 19 Απριλίου 2015.  Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, πριν την έναρξη του αγώνα  ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS – ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN , παρέδωσε 50  «Καλάθια Αγάπης» που προορίζονται για άπορες οικογένειες της Ρόδου, στο Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον εκπρόσωπο κοινωνικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, πατέρα Κάλλιστο Αναστασίου. Παράλληλα ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS παρέδωσε τρόφιμα που συγκέντρωσε με τη βοήθεια των φιλάθλων και των χορηγών του, στον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλία Ζωγραφίδη.

Στη ζεστή κοινωνική εκδήλωση αλληλεγγύης, συμμετείχαν ο πρόεδρος ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, ο γεν. διευθυντής κ. Γιώργος Κονδύλης, σύσσωμη η διοίκηση του  ΚΟΛΟΣΣΟΥ H HOTELS, ο Δήμαρχος Ροδίων κ.  Φώτης Χατζηδιάκος, ο πατέρας Κάλλιστος Αναστασίου υπεύθυνος φιλοπτώχου της  Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Ζωγραφίδης, η ` κα Αννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Σάββας Καλαθενός,  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού, Γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλοι.

Στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στο Βενετόκλειο γήπεδο, ο κ. Χαλβατζάκης ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και τους φιλάθλους που συνέδραμαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ενίσχυσης των ολιγότερο προνομιούχων συνανθρώπων μας. Συμπλήρωσε δε ότι υπάρχει η σκέψη να καθιερωθεί ένα εισιτήριο ή κάρτα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος για δωρεάν είσοδο που θα δίδεται στις άπορες οικογένειες για να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά το ελληνικό μπάσκετ. Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, καλωσόρισε τους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ, συνεχάρη για την πωτοβουλία «Καλάθια Αγάπης» και τόνισε πως δεν έχουν μόνο σημειολογική σημασία αφού ακόμη και στη Ρόδο υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσει αυτό το μήνυμα παρά από το χώρο του αθλητισμού και της νεολαίας; Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, πρόσφερε ένα πολύ όμορφο αναμνηστικό, χαρίζοντας στον κ. Χαλβατζάκη, τον θεό Ήλιο (τον παραλλήλισε με τον Κολοσσό) για να στολίσει τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ με το σύμβολο της Ρόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Ζωγραφίδης μετέφερε τις ευχές και ευχαριστίες του Περιφερειάρχη και αναφέρθηκε στην αξιόλογη πρωτοβουλία τονίζοντας ότι ο θλητισμος και η κοινωνική μέριμνα είναι δρόμοι παράλληλοι και μετά τη λήξη αυτής της προσπάθειας θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.

Από την πλευρά της Μητρόπολης, ο πατέρας Κάλλιστος ευχαρίστησε εκ μέρους του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, τους φορείς και τον ΕΣΑΚΕ και ανέφερε πως η Ρόδος δείχνει την αγάπη της και την αγκαλιά της παρά το γεγονός ότι όλοι βιώνουμε πολλά προβλήματα. Η ομαδικότητα στέλνει πολλά μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Η μονάδα έχει μικρή διάρκεια αλλά η ομάδα όχι. Με αυτή την ευκαιρία στα μικρά παιδιά δίδεται η ευκαιρία να αγαπήσουν περισσότερο τον αθλητισμό.

Από την πλευρά του ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS, ευχαρίστησε τον ΕΣΑΚΕ για την πρωτοβουλία, τους φιλάθλους για την προσφορά τροφίμων και τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν: ΒΑΠ, H HOTELS, καταστήματα ΠΑΠΠΟΥ, GLOBE WILLIAMS, ΔΕΡΜ Α.Ε., ΘΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ και ενημέρωσε ότι η συγκέντρωση τροφίμων θα συνεχιστεί και στους επόμενους εντός έδρας αγώνες μπάσκετ.

Είναι μια πολύ όμορφη κίνησητου ΕΣΑΚΕ σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να βοηθήσει άπορους συμπολίτες μας και παράλληλα να παρακινήσει τους χιλιάδες φιλάθλους του μπάσκετ σε μια συμβολική αλλά σημαντική κοινωνική δράση. Το μπάσκετ έχει τη δύναμη να επικοινωνεί στους φίλους του μηνύματα που δίνουν χαρά και ανακούφιση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η δράση αυτή συνεχίζει σε όλη την ελληνική επικράτεια με επόμενο σταθμό τα Τρίκαλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.