Ρόδος, 15 Απριλίου 2015

Α.Π.: 1753/A1/2

 

Προς : ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Υπόψη Διοικητή κ. Ι. Στουρνάρα

 

Κοιν: Υπ.Οικονομικών κ .Βαρουφάκη

Υπ. Οικονομίας κ. Σταθάκη

 

 

Κύριε  Διοικητά,

Εκ μέρους των παραγωγικών τάξεων της Δωδεκανήσου,  σας εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου για την υπαγωγή των οφειλών των δανειοληπτών και της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, στις  ρυθμίσεις  που εφαρμόζονται στα δάνεια των υπό εκκαθάριση Τραπεζών.

Με πρόσφατη επιστολή μας, σας ενημερώσαμε για την πολλαπλασιαστική αρνητική επίδραση που  επέφερε στην τοπική οικονομία το «πάγωμα» χορηγήσεων ύψους 260.000.000 ευρώ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, μετά την άρση της άδειας λειτουργίας της, γεγονός που επιδείνωσε δραματικά το περιβάλλον στο οποίο δίνουν την μάχη της επιβίωσης οι επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου. Παράλληλα, η απαίτηση  ρύθμισης ή αποπληρωμής  δανείων  σε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να τους δίδεται η ευελιξία μακροχρόνιων ρυθμίσεων, σε μια αγορά πλήρως «βαλτωμένη», οδηγούσε, με μαθηματική ακρίβεια, τις επιχειρήσεις στον αφανισμό.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας, η οποία έρχεται να απαντήσει στο καθόλα δίκαιο αίτημά μας, να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου και να τους δώσει την δυνατότητα επανεκκίνησης, που τόσο έχουν ανάγκη, μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον συνεχιζόμενης ύφεσης και έλλειψης ρευστότητας.

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας

Με εκτίμηση,

  

Γιάννης Πάππου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

     

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.