Τα Μάσαρι χορεύουν στο Λουτράκι και προβάλλουν τα Δωδεκάνησα!

Στη Σχολή Μηχανικών Λουτρακίου βρέθηκαν τα μέλη του Συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων «ΤΟ ΚΑΜΕΙΡΙ», προκειμένου να χορέψουν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

Τα μέλη του Συλλόγου, χορευτές και χορεύτριες, αποτέλεσαν άξιους εκπροσώπους της Δωδεκανήσου, αφού παρουσίασαν, στο πρώτο μέρος του προγράμματος, Δωδεκανησιακούς και παραδοσιακούς χορούς και στο δεύτερο μέρος, λαϊκούς χορούς.

Το συγκρότημα αποτελείται από 8 άτομα, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων «ΤΟ ΚΑΜΕΙΡΙ» που ιδρύθηκε στις 28/08/1983.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μασάρων

Πρωτεργάτες για τη δημιουργία – σύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων «ΤΟ ΚΑΜΕΙΡΙ», ήταν 34 πολίτες του χωριού, που στόχευαν στην έρευνα και στη μελέτη των πνευματικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής των Μασάρων, με απώτερο σκοπό τη συμβολή του Συλλόγου στην επίλυσή τους, για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής.

Από το 1989, άρχισαν να λειτουργούν τμήμα εκμάθησης παραδοσιακού χορού, ενώ σήμερα λειτουργούν τρία τμήματα, όπου παρακολουθούν μαθήματα 70 κάτοικοι των Μασάρων και της ευρύτερης περιοχής.

ΜΑΣΑΡΙ ΜΑΣΑΡΙ2 ΜΑΣΑΡΙ3 ΜΑΣΑΡΙ4 ΜΑΣΑΡΙ5 ΜΑΣΑΡΙ7 ΜΑΣΑΡΙ8 ΜΑΣΑΡΙ9 ΜΑΣΑΡΙ10 ΜΑΣΑΡΙ11 ΜΑΣΑΡΙ12 ΜΑΣΑΡΙ13 ΜΑΣΑΡΙ14 ΜΑΣΑΡΙ15 ΜΑΣΑΡΙ20 ΜΑΣΑΡΙ21 ΜΑΣΑΡΙ22 ΜΑΣΑΡΙ23 ΜΑΣΑΡΙ24 ΜΑΣΑΡΙ25

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.