ΣΥΛΛYΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ

  Συγκίνηση και θλίψη προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού  Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, Κυρού Χρυσοστόμου. Η Εκκλησία και η κοινωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, αλλά και ευρύτερα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Μέλημα του κοιμηθέντος Μητροπολίτου ήταν η οργάνωση των κατηχητικών σχολείων της νεολαίας καθώς επίσης η οργάνωση των εκκλησιαστικών μουσείων της Μητροπόλεως του.

Τα χρόνια της ποιμαντικής του διακονίας, είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως ποιμενάρχη στην Μητρόπολη Γερμανίας, ακολούθως συνεργαστήκαμε άριστα από τις θεσμικές θέσεις, τις οποίες έχω υπηρετήσει στον Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης προκειμένου να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα της Μητροπόλεως Σύμης.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη εκ μέρους όλων των Ροδίων εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Εκκλησία και στους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης Χατζηδιάκος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.