ΘΕΜΑ: «Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης,  όλων των βαθμίδων, ζητούν 18 Βουλευτές με πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα»

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Τσουκαλά, 18 βουλευτές, μέλη της επιτροπής, από τη Ν.Δ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ζητούν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα αγγλόφωνα τμήματα στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης αλλά και η ανησυχία μας ότι ανάλογη μεταχείριση θα υπάρξει και για τα τμήματα διοίκησης τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο, και του Πανεπιστημίου Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο, μας ώθησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή την κοινή πρωτοβουλία.

Δεν θα υπάρχουν στην ατζέντα μόνο αυτά τα ζητήματα αλλά όλα όσα αφορούν στην τουριστική εκπαίδευση και ιδιαίτερα το θέμα των ΑΣΤΕ αλλά και της επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό.

Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν αποτελεί μία τυπική ένδειξη αντιπολιτευτικής πρακτικής.

Το αντίθετο. Επιδιώκουμε σύνθεση και συνεργασία. Η Παιδεία και ο Τουρισμός αποτελούν εθνική μας υπόθεση.

Αποτελούν τομείς στους οποίους επιβάλλεται η συνεργασία. Πρέπει να κυριαρχήσει η αντίληψη ότι το Κράτος έχει συνέχεια και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να γκρεμίζει, άκριτα, ό, τι θετικό έγινε».

Το πλήρες κείμενο της κοινής παρέμβασης των 18 βουλευτών, έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιοποιήθηκε, περιλαμβάνεται η κατάργηση της διάταξης για τη λειτουργία των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων τουριστικών σπουδών στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης.

Η κυβέρνηση, επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της για την ίδρυση των ελληνόφωνων τμημάτων διοίκησης τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο. Αποτέλεσε επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, στηρίζεται από τις τοπικές κοινωνίες και έχει και τη σύμφωνη γνώμη των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Κρήτης.

Είναι σαφές ότι επιβάλλεται η σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων προκειμένου να συζητηθούν όχι μόνο τα συγκεκριμένα ζητήματα αλλά  τα ζητήματα που συνδέονται με όλες τις βαθμίδες και τις δομές της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Για τούς λόγους αυτούς, συνυπογράφουμε το σχετικό αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Με εκτίμηση

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
1. Ανδριανός ΙωάννηςΒουλευτής Αργολίδος, ΝΔ
2.Αντωνιάδης ΙωάννηςΒουλευτής Φλωρίνης, ΝΔ
3.Αντωνίου ΜαρίαΒουλευτής Καστοριάς, ΝΔ
4.Βούλτεψη ΣοφίαΒουλευτής Β΄ Αθηνών, ΝΔ
5.Καραμανλή ΆνναΒουλευτής Β΄ Αθηνών, ΝΔ
6.Καραμανλής ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Σερρών, ΝΔ
7.Κόνσολας  ΜάνοςΒουλευτής Δωδεκανήσου, ΝΔ
8.Κουκοδήμος ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Πιερίας, ΝΔ
9.Κοψαχείλης ΤιμολέωνΒουλευτής Γρεβενών, ΝΔ
10.Μαρτίνου ΓεωργίαΒουλευτής Αττικής
11.Ράπτη ΕλένηΒουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ΝΔ
12.Στύλιος ΓεώργιοςΒουλευτής Άρτας, ΝΔ
13.Φορτσάκης ΘεόδωροςΒουλευτής Επικράτειας, ΝΔ
14.Μαυρωτάς ΓεώργιοςΒουλευτής Αττικής,

Το Ποτάμι15.Ορφανός ΝικόλαοςΒουλευτής Β΄ Πειραιώς

Το Ποτάμι16.Φωτήλας ΙάσωνΒουλευτής Αχαΐας,

Το Ποτάμι17.Κρεμαστινός ΔημήτριοςΒουλευτής Δωδεκανήσου, ΠΑΣΟΚ18.Χριστοφιλοπούλου ΠαρασκευήΒουλευτής Αττικής, ΠΑΣΟΚ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.