Αίσθηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ, που ως γνωστόν διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα, η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Διοικητικών Σάββα Διακοσταματίου σχετικά «με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διοικητική δομή της χώρας, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης αποτυχημένης δομής του συγκεντρωτικού κράτους», όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ο κ. Διακοσταματίου, «αλλάζοντας  τη διοικητική δομή θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τοπική ανάπτυξη, τοπική οικονομία και παραγωγή τοπικού πλούτου.  Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές ( δημόσια ακίνητα κ.α.) παραχωρούνται στους δήμους. Αυτό επιφέρει αλλαγές όσον αφορά τη συνευθύνη της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης του τόπου και τους κανόνες λειτουργίας και ζωής της τοπικής κοινωνίας» .

Ο κ. Διακοσταματίου, υπογράμμισε ότι» το σχέδιο αυτό προτείνεται στο πλαίσιο ενός επιτελικού κράτους, όπου οι περιφέρειες- όχι περισσότερες από πέντε – θα μετατραπούν σε περιφερειακές κυβερνήσεις με ισχυρούς δήμους, που θα μπορούσαν να αποτελούνται από, περισσότερα του ενός, νησιά.

Εάν δεν συμβεί αυτό και απλώς, στο πλαίσιο των αλλαγών της διοικητικής δομής της χώρας, πάμε σε μικροαλλαγές του Καλλικράτη, τότε καλύτερα να επιστρέψουμε στις κοινότητες. Αν δεν γίνει αυτή η ριζική αλλαγή στην υφιστάμενη διοικητική δομή, τότε θα βρισκόμαστε μονίμως σε ατέρμονες και αδιέξοδες συζητήσεις γύρω από το ίδιο θέμα» καταλήγει στην τοποθέτηση του στο προσυνεδριακό διάλογο,  ο αντιδήμαρχος κ. Διακοσταματίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.