Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ . Κόκκινος  , στο διάλειμμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ στις 4/5/2015 , που συμμετείχε ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας , πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στα γραφεία της CRPM στις Βρυξέλλες .

            Η CRPM είναι η οργάνωση των παράκτιων και νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης με εκατόν εξήντα (160)  μέλη . Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των Επιτροπών της προωθούν τις νησιωτικές πολιτικές και απευθύνονται στους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς ( ΟΗΕ , ΕΕ κτλ ) .

            Ο κ Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας με την Ελληνίδα Γενική Γραμματέα της CRPM ,  κα Μαριάννου Ελένη με την οποία συζήτησε την περεταίρω συνεργασία της ΠΝΑ με την CRPM  . Στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων των νησιωτικών περιοχών και η προώθηση αποτελεσματικών  ενεργειών επίλυσης τους  , αλλά και οι κοινές δράσεις και οι συνεργασίες με τις Περιφέρειες –  Μέλη της για την διεκδίκηση νέων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων .

            Ο κ . Κόκκινος ( ο οποίος διετέλεσε την περίοδο 2006-2009 Αντιπρόεδρος του πολιτικού γραφείου της CRPM  και έκτοτε παρακολουθεί στενά την πορεία της ) θα καταθέσει αναλυτικό ενημερωτικό έγγραφο στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου , κ. Χατζημάρκο ( ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2014 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της CRPM ) που θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των επαφών με τα στελέχη της CRPM  , αλλά και προτάσεις που θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία της ΠΝΑ στους διεθνείς οργανισμούς των Περιφερειών και θα της δώσουν την δυνατότητα να δημιουργήσει νέες συμμαχίες και να διεκδικήσει επιπλέον οικονομικούς πόρους από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.