Η παραχώρηση των εκτάσεων του Καλαμώνα και της Βάρης στο Δήμο Ρόδου και της αξιοποίησης τους σε αγροτικές καλλιέργειες, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη και του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Γιώργου Πόκκια , σήμερα στην Αθήνα.

«Το αίτημα του Δήμου Ρόδου για την παραχώρηση των συγκεκριμένων εκτάσεων, αίτημα διαχρονικό που όμως δεν υλοποιήθηκε εξαιτίας σειράς εμποδίων, έτυχε κατ΄ αρχήν θετικής ανταπόκρισης από τον υφυπουργό» υπογράμμισε ο κ. Πόκκιας προσθέτοντας: « ζήτησε δε, εντός του επομένου δεκαημέρου, να στείλει η δημοτική αρχή, αφενός επικαιροποιημένο αίτημα καθώς και το master plan, τον σχεδιασμό βάσει του οποίου ο  Δήμος Ρόδου  σκοπεύει να αξιοποιήσει τις εκτάσεις του Καλαμώνα και της Βάρης για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα».

Αμέσως μετά, με πρωτοβουλία του υφυπουργού, θα ορισθεί συνάντηση  εκπροσώπων της δημοτικής αρχής με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) Δήμητρα.

«Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι πέραν από την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί της Ρόδου να υπάρξει και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων για τη δραστηριοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, η επάρκεια της αγοράς σε προϊόντα  και η ανάδειξη κυρίως των ντόπιων προϊόντων» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.