Επιστολή προς τους βουλευτές Δωδεκανήσου του κυβερνώντος κόμματος κ.κ. Σαντορινιό και Καματερό, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής του με το ίδιο προς τον ΥΠΕΘΑ κ. Καμμένο, απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Με την επιστολή του αυτή ζητά την παρέμβαση των βουλευτών για παραχώρηση είτε της κυριότητας είτε κατά χρήση για διάστημα 30 ετών του πρώην στρατοπέδου 299 ΤΕΘ, που βρίσκεται στην περιοχή Κοκκιάτα της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού και το οποίο ήδη χρησιμοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Θέμα : Παραχώρηση κυριότητας πρώην Στρατοπέδου 299 ΤΕΘ

Σχετ.: α. Το από 17/10/2002 πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής φυλακίου Κοκκιάτας

β. Το με αρ. πρωτ. 2/29910/2-4-2015 έγγραφό μας

 

κ.κ. Βουλευτές ,

λάβαμε πρόσφατα ενημέρωση από ΜΜΕ για τη συμμετοχή σας σε παρέμβαση βουλευτών, με τη διαδικασία της επερώτησης, για την παραχώρηση πρώην στρατοπέδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θα ήθελα κατ’ αρχή ως Δήμαρχος Ρόδου αλλά και με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, να σας συγχαρώ για την ενέργεια σας αυτήν και να εκφράσω την ελπίδα σύντομα να τελεσφορήσει.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη τη 2α Απριλίου ζήτησα με το β. σχετικό έγγραφό (το οποίο σας αποστέλλω συνημμένα), από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, την παραχώρηση κυριότητας (ή έστω κατά χρήση για διάστημα 30 ετών), του πρώην στρατοπέδου 299 ΤΕΘ στην περιοχή Κοκκιάτα στη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού, όπως λεπτομερώς περιγράφεται στο παραπάνω έγγραφό μας.

Με το παρόν έγγραφό, θα ήθελα να σας ζητήσω να επιμείνετε στην αναγκαιότητα παραχώρησης ακινήτων του στρατού που δεν χρησιμοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και να δείξετε μαζί και με τους άλλους τρεις Δωδεκανησίους Βουλευτές στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση της οριστικής παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου 299 ΤΕΘ στο Δήμο Ρόδου, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε και από το συνημμένο έγγραφο κρίνεται αναγκαία για το Δήμο Ρόδου.

Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες και συνεργασία.

με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.