Το γλέντησαν μετά το ψάρεμα, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Προσφορά ψαριών στους Ροδίτες

Μεγάλη  επιτυχία σημείωσαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις  που διοργανώθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου δια της Δ/νσης Τουρισμού, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ και την Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε  για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας  στο Τουριστικό Λιμάνι Ρόδου το Σάββατο 23 Μαΐου 2015.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου σύλλογοι ερασιτεχνών αλιέων της περιοχής μας  συμμετείχαν σε διαγωνισμό αλιείας που είχε προκηρυχθεί από το Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. και πέραν των πρώτων που θα βραβεύονταν για τα περισσότερα αλιεύματα υπήρχε και ξεχωριστή βράβευση για τον αλιέα που θα αλίευε τους περισσότερους λαγοκέφαλους .

Το απόγευμα του Σαββάτου  συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις με την ετοιμασία πλούσιου μπουφέ που με μεράκι επιμελήθηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων  με τα αλιεύματα που προσέφεραν οι ερασιτέχνες αλιείς, με πολλά ψάρια από χορηγούς καθώς επίσης  και πολλές λιχουδιές & ψαρονοστιμιές που ευγενικά ετοίμασε και προσέφερε η εταιρεία  Tsimas Delicatessen.

Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών  χορών από το χορευτικό εργαστήρι Καλυθιών Ρόδου η «Τερψιχόρη», από τον σύλλογο Συμιακών Ρόδου ο «Γλαύκος» και από τον αναπτυξιακό & πολιτιστικό σύλλογο Κρεμαστής η «Πρόοδος».

 Τις εκδηλώσεις προλόγισε ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. κ. Μιχαήλ Χριστοδούλου & η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ κ. Σέργιος Αϊβάζης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μιλτιάδης Παγκάς και πλήθος κόσμου με αρκετούς ξένους επισκέπτες να χαίρονται και να απολαμβάνουν την βραδιά.

Για τον διαγωνισμό Αλιείας βραβεύτηκαν:  Για τον ναυταθλητικό – εκπολιτιστικό σύλλογο Κρεμαστής ο «Τρίτωνας» οι κ.κ.  Φώτιος Μούκας, Παναγιώτης Μούκας, Μιχαήλ Μούκας , και ο κ. Νεκτάριος Ορφανός για την αλίευση των περισσότερων λαγοκέφαλων. Για τον σύλλογο ερασιτεχνών Ρόδου τα «Καβουράκια» οι κ.κ. Νικήτας Μόσχου (1ος του διαγωνισμού), Ιωάννης Αμπελάς, Ιωάννης Σπανός, Βασίλειος Αρχοντίκης. Αγωνάρχης και συντονιστής του διαγωνισμού αλιείας ήταν ο κ Στυλιανός Γαλαντής.

Ιδιαιτέρες  ευχαριστίες στον κ. Νικόλαο Χριστοφόρου Πρόεδρο της Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων & τον κ. Μιχαήλ Τσίμα για την επιμέλεια  του μπουφέ και  στους χορηγούς της εκδήλωσης:

Tsimas Delicatessen, ΝΙΜΟΣ ΑΕΒΕ, Δεληγιαννάκης  Μαρουλάκη ΟΕ Θαλασσινός Κήπος, Ιώαννη Γ. Πάππου Α.Ε., B. Καμπυλαυκάς ΑΕ Ούζο Αιγαίον, Παπαδημητρίου Εμμανουήλ ΑΕ Magnus Magister, Εργοδομή ΑΕ, CAIR, Λαχαναγορά Ρόδου, Καραβόλιας Αρτοποιείο, ΡΟΔΟΓΚΑΖ ΑΕ.  

Ο Πρόεδρος

Του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ.

 

 

Μιχαήλ Χριστοδούλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.