Τα λαμπριάτικα κουλούρια, οι αυγούλες και τόσα άλλα, είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», καταγράφουμε, συλλέγουμε και ψηφιοποιούμε ότι έχουμε βρει σε οπτικοακουστικό υλικό, από τους παλαιότερους, ώστε να μη χαθεί τίποτα…

            Το 1993 έγινε μία προσπάθεια καταγραφής εθίμων του Πάσχα, στο Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής. Αυτό το ντοκιμαντέρ (να σημειώσουμε πως έγινε από την τηλεόραση Ίριδα) αποτελεί πλέον ιστορικό ντοκουμέντο για εμάς. Μία καταγραφή με δικούς μας ανθρώπους που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές μας.

            Σας κοινοποιούμε κάποιες φωτογραφίες και σας προσκαλούμε, έστω και «ιντερνετικά» να το δείτε στην τοποθεσία:  https://youtu.be/EiiXigH68-w. (Κουλούρια και έθιμα της Λαμπρής- Σορωνή Ρόδος). Περισσότερη ενημέρωση στην ιστοσελίδα μας ampernalli.gr.

            Με την ευκαιρία αυτή, σας ευχόμαστε από καρδιάς χρόνια πολλά, καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση, γεμάτη Φως και Ελπίδα.

εκ του ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου

«Το Αμπερνάλλι»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.