Απάντηση στη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Την ίδια ώρα που η ΝΔ κατηγορεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για επικίνδυνη καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, που θα περιέχει όλη τη βαρβαρότητα της ληστρικής φορολογίας  και των αντιλαϊκών ανατροπών των δικών της συγκυβερνήσεων με το ΠΑΣΟΚ, με ακόμα περισσότερα μέτρα «αριστερής» έμπνευσης, την ίδια ώρα, την κατηγορεί για φοροεπιδρομή και κατάργηση ευρωπαϊκών «κεκτημένων», αναζητώντας συμμαχίες στα δικά της μέτρα.

Ως εδώ με την υποκρισία! Γιατί το κάλεσμα της ΝΟΔΕ Δωδ/σου για κοινό μέτωπο των κομμάτων, δηλαδή  πολιτικοί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ν’αγωνιστούν μαζί , λες και έχουν κοινά συμφέροντα, αποτελεί καταστροφή για τους εργαζόμενους, γιατί τους καλούν να δεχθούν, να γίνουν συνένοχοι σε ό,τι επώδυνο ισοδύναμο προκύψει, να υποκύψουν σε παλιά και νέα μνημόνια για να σωθεί το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι και το όραμα της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο εγκλωβισμός των νησιωτών σ’ αυτή τη λογική είναι στην ουσία ο απώτερος στόχος τους, γιατί οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΝΔ δεν συμφωνούν ούτε στην κατάργηση  του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, (φάρμακα,  βιβλία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης), ούτε στην κατάργηση όλης της ληστρικής φορολογίας. Άλλωστε, η ίδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα επέβαλαν.Το κόστος ζωής είναι ήδη αβάσταχτο για τη λαϊκή οικογένεια και θα γίνει ακόμα πιο ανυπόφορο με την αύξηση ή την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στο Αιγαίο.

Ας μην ανησυχούν για συνοδοιπόρους. Έχουν πολλούς. Από τα κόμματα που συγκυβέρνησαν, μέχρι τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που όλοι τους, ανεξαιρέτως, πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των αξιών της. Είτε το θέλουν  είτε όχι, τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των συμφερόντων που υπηρετεί η ΝΔ και που για χάρη τους ως κυβέρνηση, φόρτωσε το λαό με αβάσταχτους φόρους και χαράτσια,δεν ταυτίζονται, ούτε καν τέμνονται πουθενά, με αυτά του λαού. Και αυτά υπερασπίζεται το ΚΚΕ.

Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε για να σωθεί η πλουτοκρατία!

Για τους νησιώτες, για την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, ένας είναι ο δρόμος. Αυτός της οργάνωσης της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, της διεκδίκησης της κάλυψης των απωλειών τους, της κατάργησης των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, της διεκδίκησης κάλυψης όλων των σύγχρονων αναγκών τους, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο, την εξουσία τους.

Ρόδος 16/06/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.