Στις 15, 16 και 17 Μαΐου το έκτακτο συνέδριο του κόμματος – Στις 24 Μαΐου η διαδικασία ανάδειξης συνέδρων

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου την προηγούμενη Πέμπτη.

Ύστερα από εισήγηση του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη πρόκειται να διεξαχθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου. Επιπλέον το κόμμα από τη βάση θα εκλέξει νέο πρόεδρος  στις 14 Ιουνίου, ενώ περίπου είκοσι ημέρες πριν, στις 24 Μαΐου θα γίνει η διαδικασία ανάδειξης συνέδρων.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Γραμματείας και επισήμανε:

«Όπως έχω αποφασίσει, εφαρμόζοντας τη σχετική πρόβλεψη του καταστατικού, το έκτακτο συνέδριο που έχω συγκαλέσει ως Πρόεδρος, θα συνέλθει στις 15, 16 και 17 Μαΐου. Αυτή είναι η απόφασή μας».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σήμερα:

«Μπορεί και με το μικρό ποίμνιο ως ζύμη να καλλιεργήσεις μια νέα τάση, μια νέα άποψη. Δεν μας φοβίζουν τα μικρά ακροατήρια. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιστέψει στα πραγματικά του μεγέθη, να τα κατανοήσει. Δεν θα αλλοιώσουμε τα αριθμητικά μεγέθη όπως είχε γίνει δυστυχώς στο παρελθόν.

Επίσης θέλω να εκφραστεί το σύνολο των πολιτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, αλλά των πολιτών, των προσώπων, με όνομα, με επίθετο, με άποψη, με βιώματα, όχι μπαζώματα, όχι αριθμοί, όχι οπαδοί, όχι χειροκροτητές, όχι άνθρωποι οι οποίοι είδαν φως και ανέβηκαν μια στιγμή για να ψηφίσουν χωρίς να έχουν καμία πραγματική επαφή».

Επίσης ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε τη σημασία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η οποία όπως είπε έχει μια πολύ καλή παρουσία, πολύ δυναμική: «Θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές έναν – έναν γι’ αυτή τους την προσπάθεια, η οποία εκφράζει την παράταξη ευρύτερα και όχι μόνο το στενά νοούμενο ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό εκφράστηκε εκλογικά.

Έχουν όλες και όλοι οι συνάδελφοι μια πολύ καλή παρουσία. Δίνουμε μεγάλους αγώνες στη Βουλή και εγώ κάνω ό,τι μπορώ όσο διαρκούν τα καθήκοντά μου, για να δώσω ένα στίγμα το οποίο αφορά τη χώρα και όχι μόνο την παράταξη, ή εν πάση περιπτώσει λέγοντας την αλήθεια στην οποία πιστεύω και την οποία θα λέω πάντα, ανεξαρτήτως της τυπικής ιδιότητος που θα φέρω.

Διότι αυτό είναι ένα δικαίωμά μου το οποίο είναι αναφαίρετο και το οποίο προτίθεμαι να ασκήσω πλήρως χωρίς καμία προκατάληψη, αλλά και χωρίς καμία διάθεση συμβιβασμού. Δηλαδή χωρίς τη θεσμική υποχρέωση συμβιβασμών που έχω ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

http://www.protothema.gr/politics/article/472523/to-pasok-eklegei-proedro-stis-14-iouniou/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.